CC Jan van Besouw ontvangt in 2016 ruim 250.000 bezoekers

bezoekers

Cultureel Centrum Jan van Besouw heeft in 2016 ruim 250.000 bezoekers mogen ontvangen. Directeur Paul Cornelissen maakte bekend dat er tot en met 21 december al 257.300 bezoeken aan het cultureel centrum aan de Thomas van Diessenstraat zijn afgelegd.

Cornelissen: “257.300 bezoekers! Dat betekent dat elke Goirlenaar gemiddeld 11 keer per jaar bij ons is!” In 2014 hebben ze 213.954 bezoekers ontvangen en in 2015 waren dit er 237.916.

Stijgende lijn

Cornelissen: “We zitten nog steeds in de lift, er vinden nog steeds meer activiteiten van, door en voor Goirlenaren plaats. De bibliotheek, Factorium, de theatervoorstellingen en concerten, de commerciële verhuringen én de talloze activiteiten van alle Rielse en Goirlese verenigingen bij ons in huis zorgen voor een constante stroom publiek.

Die grote aantallen bezoekers zorgen overigens nog altijd niet voor voldoende inkomsten. “We hebben geen vet op de botten. In ons gebouw dat ruim 11 jaar geleden is opgeleverd, zou wel weer eens een grote opknapbeurt op zijn plaats zijn. Nu draaien we (terecht) elk dubbeltje om en vervangen we stapje voor stapje de meest noodzakelijke dingen. Nu zijn de gordijnen in de foyer eindelijk aan de beurt.”

Cornelissen en het bestuur van SCAG zijn blij met de actieve steun en betrokkenheid van partner gemeente Goirle en enkele grote sponsoren, zoals de Annetje van Puijenbroek Stichting en de Vrienden van Jan van Besouw. ”Naast geld geven ze adviezen en ondersteunen ze met raad en daad in onze zoektocht naar een toekomstbestendige financiering. De komende maanden gaan we met een gemeentelijke werkgroep onderzoeken hoe het cultureel centrum zich verder kan ontwikkelen.“