Cellencomplex, jeu de boules & lovende reacties: NondeJeu één maand open onder Pieter Vreedeplein

NondeJeu

Je zou het misschien niet verwachten als je over het Pieter Vreedeplein loopt, maar onder het plein is een horecazaak met cellencomplex, 8 jeu de boulesbanen en een horecaplein waar je bordspellen kunt spelen gevestigd. Na een verbouwing van ruim vier maanden is NondeJeu inmiddels een maand open. Tijd om een kijkje te nemen bij de zaak van ondernemers Geoffrey Ibes en Errol Gevers. “De reacties en recensies zijn overweldigend en positief,” aldus de ondernemers.

NondeJeu is gevestigd in het pand waar voorheen Men At Work zat, al herken je de kledingzaak niet meer terug als je met de roltrap de zaak binnenkomt. Verschillende jeu de boules banen en een prachtige horecalocatie springen in het oog. Met mooie muurschilderingen en veel hints naar de stad Tilburg. Absolute publiekstrekker is het ondergrondse cellencomplex: Prison Island.

‘Real life adventure gaming’

Prison Island is een Zweeds concept. In april 2019 werd Geoffrey gebeld door een collega-ondernemer uit het Noorden. “Of dit niet iets voor mij was, vroeg hij me. En dat was het! En dus kwam het Zweedse bedrijf over naar Tilburg, zochten we investeerders en een pand. Daarna is alles in stroomversnelling geraakt.”

En dus kun je vanaf nu genieten van Prison Island in Tilburg. Maar wat kun je verwachten? “Prison Island is een real life game in hetzelfde genre als waar bijvoorbeeld escaperooms en lasergamen onder vallen. In iedere cel kun je een ander spel spelen. Het gaat vooral om behendigheid, kennis en samenwerken. Aan de spellen zijn ook scores gekoppeld waardoor je iedere cel meerdere keren kunt spelen totdat je tevreden bent over je score.”

Het cellencomplex is bijzonder fraai vormgegeven. Zodra je de celdeur opent met je toegangssleutel betreed je een unieke wereld. Eigenlijk is elke cel een kunstwerk op zich. “Iedere cel is anders en in iedere cel vraagt het spel om andere behendigheden.” Zo is er één cel die volledig inspeelt op je evenwichtsorgaan. Wanneer je er binnen stapt is het moeilijk om op je benen te blijven staan. “Maar meer willen we niet verklappen. Het is gewoon een unieke activiteit voor jong en oud die je zelf moet ervaren,” vertelt Geoffrey terwijl hij ons een rondleiding geeft.

NondeJeu

‘Jeu de boules maakt echt een opmars’

Alleen een Tilburgse variant van Prison Island was voor de ondernemers niet genoeg. “We wilden meer vermaak creëren. Een locatie midden in de stad waar je urenlang kunt vertoeven en verschillende spellen kunt spelen. Op deze manier kunnen we ook verschillende activiteiten aanbieden zonder dat je jezelf ervoor hoeft te verplaatsen. Daardoor is het zowel voor grote groepen als mensen die met een klein clubje komen spelen interessant,” vertelt Errol.

En dus werden Geoffrey en Errol ruim een jaar geleden getipt op jeu de boules. “In de randstad maakt jeu de boules in combinatie met horeca echt een opmars. Dat vonden wij ook super tof,” voegt Geoffrey toe.

Lekker eten, drinken en spelletjes spelen

Maar ook de horeca is een belangrijk onderdeel binnen NondeJeu. Je kunt er heerlijk lunchen, dineren of borrelen. “Momenteel serveren we enkel borrelplanken, maar vanaf komende maand gaan we ook een lunch- en dinerkaart invoeren,” vertelt Errol.

Wat je kunt verwachten? “Lekker eten. Denk aan een broodje hamburger en hotdog.” Als je reserveert heb je straks nog veel meer opties. “We gaan shared dining serveren. In twee of drie gangen dienen we verschillende planken op. We starten bijvoorbeeld met een borrelplank, daarna een plank met verschillende hoofdgerechten en sluiten af met een dessertplank. Gerechten als een bavette, gamba’s en pulled pork passeren de revue,” gaat Errol verder.

Ondertussen kun je de hele middag of avond spelletjes spelen. “We hebben ruim vijftig bord- en kaartspellen die onze gasten kunnen spelen terwijl ze een drankje of hapje bij ons komen doen. Dat aanbod gaan we de komende tijd steeds verder uitbreiden. Spellen spelen staat bij ons echt centraal.”

Arrangement winnen

Wij mogen van NondeJeu een mooi arrangement voor zes personen weggeven. Het arrangement bestaat uit een uur Prison Island, een uur jeu de boules, twee drankjes per persoon en wat snacks. Wat je moet doen? Check de prijsvraag op onze website.

Meer informatie

De openingstijden van NondeJeu zijn:

  • Woensdag en donderdag van 12:00 – 00:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 12:00 – 01:00 uur
  • Zondag van 12:00 – 23:00 uur

Maandag en dinsdag zijn ze enkel open voor groepsreserveringen. Uiteraard houdt NondeJeu de maatregelen van het RIVM aan. Zo kun je – zo lang de maatregelen gelden – met een maximum aantal Prison Island spelen, kun je maximaal met vier personen tegelijk jeu de boulen en staan de tafels in het horecagedeelte netjes op afstand.

Op de hoogte blijven van alles wat speelt rondom NondeJeu? Volg ze op Facebook en Instagram. Voor meer informatie kun je de website raadplegen.