CentERdata stelt vragenlijst beschikbaar voor Serious Request

 Het onderzoeksinstituut dat op de campus van Tilburg University is gevestigd, doneerde zelf duizend euro aan het goede doel en verloot daarnaast ook nog vijf gratis vragen aan het datapanel onder mensen die via de actie van het instituut doneren aan Serious Request.

Het CentERpanel bestaat uit tweeduizend huishoudens en is representatief voor de Nederlandse bevolking. Degene die doneert aan Serious Request via de actiepagina van CentERdata, dingt sowieso mee naar de verloting van 5 vragen in het CentERpanel. Daarnaast wordt er ook een vragenlijst in het CentERpanel geveild: degene met het hoogste bod op de veiling krijgt de mogelijkheid tien vragen aan dit panel voor te leggen.

“Naast aandacht vragen voor de actie van Serious Request, denken wij dat het voor zowel onderzoekers als studenten een heel interessante mogelijkheid is om via deze weg data te verzamelen”, verklaart Joris Mulder, onderzoeker bij CentERdata.

3FM Serious Request is een jaarlijks initiatief waarbij radio 3FM in samenwerking met het Rode Kruis geld inzamelt voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar voorzieningen voor kinderen die wereldwijd sterven aan diarree.

CentERdata is een hoogwaardig onderzoeksinstituut met als expertise: (panel)data verzamelen, analyseren en ter beschikking stellen aan wetenschappelijk onderzoekers. Daarnaast voert het instituut contractonderzoek uit, voor overheid en marktpartijen, dat meestal kwantitatief van aard is. Daarnaast voert CentERdata een onderzoeksprogramma om panelonderzoek en modelontwikkeling te optimaliseren.