Centrum voor fotografie ‘Fixeer-Tbg’ organiseert fotowedstrijd: doe jij ook mee?

Ieder jaar organiseert Centrum voor fotografie – ‘Fixeer Tbg’ – een fotowedstrijd voor fotografen in Tilburg. Het thema van de vierde editie is ‘democratisch (samen)leven in Tilburg’. Net zoals voorgaande jaren, vindt de expositie van de wedstrijdfoto’s plaats in het Paleis-Raadhuis. Dit jaar worden de drie winnende foto’s niet gekozen door een jury, maar op een democratische manier door de Tilburgers. Lees snel verder en doe mee!

Het thema ‘democratisch (samen)leven in Tilburg’ nodigt deelnemers uit foto’s in te zenden die gaan over leven, wonen, vrije tijd en werken & leren in Tilburg. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een moeilijk thema, maar als je er even bij stilstaat, zal je zien dat daar vele mogelijkheden in schuilen om foto’s te maken. Genoeg onderwerpen om bij aan te sluiten dus.

Naast het democratisch kiezen van de winnende foto’s, is het dit jaar ook nieuw dat de foto’s vergezeld dienen te worden met een begeleidende (korte) tekst. Het doel is dat deze tekst uitleg geeft, een toelichting biedt en zodoende verdieping geeft aan het thema van de foto.

Meedoen

Iedereen mag meedoen aan deze fotowedstrijd: jong, oud, hobbyist of semi-professional. Gebruik een spiegelreflex-, systeemcamera of smartphone. Het belangrijkste is de inhoud van de foto. Oftewel: wat wil jij laten zien op het gebied van democratisch (samen)leven in Tilburg?

Foto’s kunnen nu worden geüpload via deze website.

Het is toegestaan meerdere foto’s in te sturen, echter niet meer dan één per maand. Je kunt insturen tot 1 september 2024 23:59 uur.

Stemmen

Op basis van de wedstrijdvoorwaarden maakt Fixeer-Tbg een eerste selectie van de foto’s. Deze selectie wordt in de Week van de Democratie – van 9 t/m 15 september – getoond in het Paleis-Raadhuis. Bezoekers kunnen in deze week hun stem uitbrengen, waardoor de winnaar gekozen wordt.

Expositie

In het weekend van 19 & 20 oktober 2024 worden alle foto’s geëxposeerd in het Paleis-Raadhuis. Met bijbehorende toelichtingen geven de foto’s een mooi beeld van de wijze waarop Tilburgers ‘democratisch (samen)leven’ in Tilburg zien. Op 19 oktober reikt burgemeester Theo Wetering de prijzen uit. De eerste prijswinnaar ontvangt een waardebon van €150,-, de tweede winnaar ontvangt een waardebon van €100,- en een derde prijswinnaar gaat met een waardebon ter waarde van €50,- naar huis.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze fotowedstrijd? Je vindt de uitgebreide informatie op deze website. Voor vragen kun je ook altijd een mail sturen naar fixeer.tbg@gmail.com onder de vermelding van ‘fotowedstrijd’.