Illustrator Charlotte Dematons op Boeken rond het Paleis

Rick de Haas

Nederlands meest succesvolle illustrator Charlotte Dematons is één van de trekkers van het Kinderplein tijdens de boekenmarkt Boeken rond het Paleis. Op zondag 27 augustus zijn er van 11.00 tot 16.00 uur diverse activiteiten gepland in het Paleis-Raadhuis, dat voor deze dag is omgedoopt tot Kinderplein. Charlotte Dematons gaat om 14.30 uur vertellen en tekenen.

Kinderplein

Stichting Cools nodigt alle kinderen uit om deze twintigste editie van Boeken rond het Paleis te bezoeken. Voor deze jubileumeditie is het Kinderplein bedacht, waar extra aandacht is voor de toekomstige vaste bezoekers: de huidige jeugd. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, breng je (klein)kind mee!

Programma

  • 11.00 – 12.00 uur: schrijfcoach Ester van Zundert van Schrijfletters begeleidt kinderen om een stukje te schrijven, dichten of tekenen in een workshop. De inspiratiebron voor hun verhaal zal zeker een tekening van Charlotte zijn. Aan waslijnen vlakbij het Kinderplein zijn de bijdragen van de kinderen te bewonderen.
  • 12.00 – 13.00 uur: Rick de Haas, bekend als illustrator van De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer, gaat met kinderen aan de slag en laat hen tekeningen maken geïnspireerd door het borstbeeld van koning Willem II.
  • 14.30 – 16.00 uur: een ware beleving met Charlotte Dematons waar zij vertelt en natuurlijk haar beroemde illustraties te zien zijn.

Let op: kom op tijd! Tijdens de vertelsessie van Charlotte gaat de deur dicht. Je kunt dus niet tussentijds binnenlopen. Zo wordt het heel speciaal en spannend.

Charlotte Dematons

Charlotte hoefde er niet lang over na te denken en zei direct toe om naar Tilburg af te reizen. Met haar warme persoonlijkheid en waanzinnig onbegrensde fantasie gaat zij vertellen. Waarover? Misschien neemt ze de kinderen mee door het boek Nederland. Dit prentenboek is een mega-bestseller. Het werd direct na verschijnen omarmd door de pers, de boekhandels en de lezers. Al binnen vier maanden waren er 100.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd bekroond met de Glazen Globe en een Zilveren Penseel. Ook vanuit haar uitgeverij werd enthousiast gereageerd; de hal van het Paleis-Raadhuis wordt versierd met beschikbaar gestelde tekeningen.

Theater Erwazzus zorgt voor een vrolijke noot op de markt. Vooral gericht op de jonge bezoekers maakt zij hen enthousiast voor alle activiteiten in het Paleis-Raadhuis.

Organisatie

De sfeervolle markt, die georganiseerd wordt door de Stichting dr. P.J. Cools msc, is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt als één van de populairste van het land. De invulling van het programma van het Kinderplein kwam tot stand in samenwerking met Boekhandel Livius de Zevensprong.

Informatie

Alle informatie vind je op de website van Stichting Cools, en je kunt het actuele nieuws natuurlijk volgen via hun Facebookpagina.

Charlotte Dematons