Check hier hoe je jouw vrijwilligers in het zonnetje kunt zetten tijdens Nationale Vrijwilligersdag

Nationale Vrijwilligersdag

De gemeente Tilburg sprak haar waardering voor de 50.000 vrijwilligers al uit met de actie Vrijwilligersbedankt en de gemeentelijke vrijwilligersprijzen. Maar wat doen de vrijwilligersorganisaties zelf om hun vrijwilligers te waarderen? Ben jij ook zo dol en trots op jouw vrijwilliger of Vrijwilligersteam?  Dan is dinsdag 7 december dé dag om te laten zien hoeveel jij jouw vrijwilliger waardeert! Lees snel verder.

Nationale Vrijwilligersdag

Jaarlijks wordt op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag gevierd. Dit jaar valt deze ‘dankdag’ in een landelijke campagneweek en in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. VrijwilligersTilburg haakt daarbij aan met de lokale campagne “Mensen maken Tilburg”. Het doel van deze campagneweek is om bestaande vrijwilligers te bedanken en nieuwe vrijwilligers uit te nodigen. 

VrijwilligersTilburg roept daarom alle maatschappelijke organisaties, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven op om mee te doen aan deze campagneweek. Dinsdag 7 december is een mooi moment om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Hoe leuk is het om een filmpje op te nemen waarin jij jouw vrijwilligers of vrijwilligersteam persoonlijk bedankt. Op de website staan diverse tips over hoe je vrijwilligers kunt waarderen.

Maak een filmpje

Stuur zo spoedig mogelijk jouw filmpje naar VrijwilligersTilburg. In de campagneweek zetten zij alle filmpjes op hun sociale media (Facebook, Instagram, LinkedIn) zodat er in die week heel veel vrijwilligers worden bedankt. Je kunt ook de filmpjes in deze week zelf op jouw sociale media plaatsen. 

Wat moet er in het filmpje?

  • Noem de naam van degene die je wilt bedanken;
  • Noem de naam van de organisatie en wat jullie doen;
  • Vertel wat de vrijwilliger of het team doet bij je organisatie en waarom hij of zij zo speciaal is;
  • Een filmpje is maximaal een minuut lang. 

Deel het filmpje

Is jouw filmpje klaar? Stuur het filmpje dan naar info@vrijwilligerstilburg.nl of via WhatsApp naar 0622761257. Plaats het op je eigen sociale media en gebruik de hastags: #vrijwilligerstilburg #mensenmakentilburg #mensenmakennederland #vooreenander. VrijwilligersTilburg zal je bericht liken om zo samen meer impact te maken! Ga voor meer informatie naar de website van VrijwilligersTilburg.