Check hier wat er tijdens Koningsdag 2022 in Tilburg te doen is!

koningsdag 2022

Uiteraard wordt de verjaardag van Koning Willem Alexander ook in Tilburg gevierd. Met diverse festivals en braderieën is er weer voor ieder wat wils te beleven. Benieuwd wat er allemaal op het programma staat? Lees snel verder!

PS. benieuwd wat er tijdens Koningsnacht te doen is? Check dit artikel!

Feestjes

Outdoorfestival aan de Korte Heuvel

Tijdens Koningsdag staat er een outdoorfestival op het programma op de Korte Heuvel! Onder andere Louis Laporte, Joepie Fourtie, Barry Fest en Tommy Santo draaien de platen.

De Oranjestraat

Tijdens Koningsdag kun je in de Oranjestraat – het gezellige straatje tussen ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back en Gin Fizz – genieten van een buitenevenement. Diverse dj’s treden op. Met name house en techno staat hier centraal.

Koningsdag in het Spoorpark

In het Spoorpark is ook van alles te doen tijdens Koningsdag. Zo kun je genieten van een silent disco, zijn er koningsspelen, diverse optredens en kun je ook gezellig komen picknicken. Oftewel een ongedwongen sfeer. Op het dakterras van het T-Huis in het Spoorpark geeft Disco Snolly een feestje. Op zoek naar kaarten? Het evenement is helemaal uitverkocht. Misschien heb je via Ticketswap nog geluk! Het T-Huis is gewoon geopend voor een hapje en een drankje!

OrangeSquare op het Piusplein noord

Het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en de Craen transformeert tijdens Koningsdag tot het grootste openluchtcafé van Tilburg. Diverse dj’s treden op.

Volop feest in de Stadhuisstraat

In de Stadhuisstraat kun je genieten van optredens van diverse deejays op het buitenpodium in het gezellige horecastraatje. Ook treden Wipneus & Pim op.

Glittertuin bij Rooftopbar Doloris

Zin in een feestje tijdens Koningsdag met het mooiste uitzicht over de stad? Ga dan naar Glittertuin bij Doloris. Trek je oranje kleren uit de kast en dans de sterren van de hemel of zing je schor op de beste disco, house en classics. Entree is gratis, maar je moet wel een ticket reserveren van tevoren. Diverse dj’s treden op.

  • Rooftopbar Doloris
  • Gratis entree (wel van tevoren ticket reserveren)
  • Meer informatie

Rommelmarkten en braderieën

Tijdens Koningsdag staan er ook altijd leuke rommelmarkten en braderieën op het programma. Dat is dit jaar wederom het geval!

Leijparkfestival

In het Leijpark staat wederom de finish van de Oranje Rally Oldtimer Toertocht en een leuke rommelmarkt op het programma. Traditiegetrouw is dit een leuk evenement voor jong en oud.

Jaarmarkt Korvelseweg

Tijdens Koningsdag kun je op de Korvelseweg weer gezellig struinen en op zoek naar leuke spulletjes. Uiteraard staan er ook optredens op het programma en kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Braderie Hasselt

Tijdens Koningsdag kun je in de Hasseltstraat ook weer leuke spulletjes kopen. Ze hebben zowel kramen als grondplaatsen beschikbaar en de markt duurt van 10:00 – 17:00 uur.

Missen wij iets?

Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com. Wie weet voegen we het dan wel toe aan dit artikel!