Cheetawelpjes verkennen buitenverblijf Beekse Bergen voor de eerste keer

Onder toeziend oog van de zorgzame moeder, ontdekten de twee cheetawelpjes, van ruim twee maanden oud, voor het eerst het buitenverblijf in Safaripark Beekse Bergen.

Eind oktober kwam cheeta Daria van Frankrijk naar Beekse Bergen in het kader van het Europese managementprogramma. Half februari wierp ze, na een dracht van drie maanden, haar eerste nestje. Nu is het tijd voor de welpjes om het buitenverblijf te verkennen. Benieuwd naar deze schattige beelden? Kijk dan onderstaande video!

Managementprogramma
Beekse Bergen is de coördinator van het Europese managementprogramma van de cheeta’s. Curator Lars Versteege: “Als coördinator van het managementprogramma hebben we de belangrijke taak om genetisch goede dieren bij elkaar te zetten, zodat we een gezonde reservepopulatie hebben in Europese dierentuinen. De populatie in het wild is erg klein met nog geen 7000 cheeta’s.” De katachtigen hebben met veel bedreigingen te maken, waarvan mensdier-conflicten de grootste is.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Beekse Bergen of een keertje zelf de welpjes in het park bewonderen? Neem dan snel een kijkje op de website van de Beekse Bergen!