Chef-kok Kevin Blaakenburg: ”iedereen verdient een mooie toekomst”

De 32-jarige Kevin Blaakenburg is chef-kok bij Auberge du Bonheur en vanaf het begin betrokken bij Chef’s Level. Als leermeester kan hij zijn sterke kant, het begeleiden van jongeren, verder ontwikkelen. Hij vertelt enthousiast over die rol: “Ik was meteen om toen mijn werkgever vroeg of ik jongeren wilde opleiden tot kok. Vooral omdat ik hen kon helpen en omdat ze de kans kregen om het beste uit zichzelf te halen. Vroeger was mijn enige ambitie goed presteren en een goede kok worden. Nu wil ik jongeren ook een kans geven op de arbeidsmarkt en mijn passie voor kookkunst met ze delen.”

Chef’s Level

Chef’s Level is een leerwerktraject waarbij jongeren zonder startkwalificatie in één jaar worden opgeleid tot kok of gastheer/-vrouw MBO-niveau 2. Iedere woensdagavond verzorgen ze, onder leiding van Kevin, een driegangenmenu. Dit jaar doen veertien jongeren mee via het Actieplan jeugdwerkloosheid. Zij worden gecoacht door R-Newt, in samenwerking met Bonheur Horeca Groep, De Rooi Pannen en Sagenn.

“Voor een flink aantal van hen is dit de laatste kans”, zegt Kevin, “bijvoorbeeld omdat ze bij allerlei scholen zijn buitengezet. Ook hebben ze te maken met diverse problematieken, van autisme of borderline tot een moeilijke thuissituatie.” Toch haalt Kevin enorm veel energie uit het werken met de jongeren. “Ik sta dicht bij de groep en vind het mooi om te zien dat ze echt iets kunnen betekenen in de maatschappij. Ik hoop dat we in de toekomst kunnen uitbreiden naar vijf dagen, met een interne opleiding en zoveel mogelijk mensen die van onze kookkunsten genieten. Want de kwaliteit is top, menig restaurant zal de ogen uitkijken!”

Benefietdiner voor Het Vergeten Kind

Om het tweede seizoen van Chef’s Level in stijl af te sluiten, organiseert Kevin op 5 juli een spectaculair benefietdiner. Kevin: “Samen met de jongeren bereiden we een culinair en kunstzinnig diner voor. De opbrengsten zijn voor Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie.”

De keuze voor juist dit goede doel was volgens Kevin snel gemaakt. “De stichting ligt dicht bij onze jongeren, die in het begin ook vergeten en afgeschreven waren door ‘het systeem’. Gelukkig kregen ze via dit fantastische project een tweede kans, want iedereen verdient een mooie toekomst. En met dit benefietdiner kunnen ze nu iets terugdoen.”

Kunstveiling

Naast het diner worden kunstwerken van Tilburgse kunstenaars geveild. Ook deze opbrengsten gaan volledig naar het goede doel. Op de Facebookpagina van Chef’s Level worden de kunstwerken en het starttarief de komende weken gepresenteerd. Kopen kan alleen op de avond zelf. Kevin: “Zo hopen we op het eind van de avond een mooi bedrag te overhandigen aan Het Vergeten Kind.”

Geniet mee!

Voor 40 euro geniet je ook van het Chef’s Level benefietdiner op woensdag 5 juli. Dit is inclusief amuse, een drankje bij de ontvangst en bijpassende drankjes per gang. Reserveer door te mailen naar chefs@r-newt.nl of te bellen naar 013 543 01 40. Dit telefoonnummer is op maandag tot en met donderdag van 10.00 – 17.00 uur te bereiken. Geef bij uw reservering ook uw naam, telefoonnummer, het aantal personen en eventuele speciale eetwensen door. Graag cash betalen want pinnen is niet mogelijk. Locatie van het benefietdiner is V39, het jongerencentrum aan de Veemarktstraat 39 (tegenover 013). We verwachten u om 17.30 uur en de avond duurt tot 22.00 uur.