Chef-kok Koos de Wolf lanceert vegetarisch kookplatform: Op vegetarischkoken.com kook je 52 weken lang met een ervaren chef-kok bij jou thuis

Vegetarischkoken

De bekende Tilburgse chef-kok Koos de Wolf vindt zichzelf opnieuw uit dit jaar. In de eerste lockdown startte hij een ijsjeszaak. Nu het lekkere weer voorbij is, lanceert hij een online platform met vegetarische kookworkshops: vegetarischkoken.com.

Foto: Nol Havens/vegetarischkoken.com

Vegetarischkoken.com

Vegetarischkoken.com is een platform voor iedereen die lekker, beter en bijzonder vegetarisch wil koken. “Ik deel toffe recepten, in de hoop dat mensen vaker vegetarisch eten en zo wat duurzamer met deze wereld omgaan”, onderbouwt Koos de Wolf zijn keuze voor de vegetarische invalshoek. Hij kookt vanuit de keuken van Restaurant De Houtloods in Tilburg, waar hij als chef-kok de dagelijkse leiding heeft.

Vegetarisch koken als een pro

Koos de Wolf kookt creatieve gerechten die tot ver achter de komma zijn gefinetuned. Gerechten die hij ook in zijn restaurant zou serveren, als corona geen roet in het eten had gegooid. Hij presenteert de gerechten vol passie en Koos de Wolf voorziet zijn cursisten tussen het koken door van allerlei handige tips en tricks.

De grootste uitdaging

Vegetarisch koken is niet altijd makkelijk, ook niet voor de ervaren chef die bekendstaat om zijn opvallende vegetarische gerechten. Denk aan een tonijn van watermeloen, tartaar van gepofte aardpeer en yakitori van aubergine. Koos de Wolf: “Ik vind het interessant om met verschillende kooktechnieken de structuren van groente te veranderen, zodat ze qua smaak en beleving niet onderdoen aan een mooi stuk vlees of vis. Daarin schuilt de grootste uitdaging.”

Primeur voor de feestdagen

De primeur van vegetarischkoken.com is een chique, hufterproof kerstmenu voor de feestdagen. Koos de Wolf laat zien dat een kerstdiner helemaal geen vlees of vis nodig heeft. Op een leuke manier neemt hij thuiskoks aan de hand. Van ‘zo schil je een aardappel’ tot een meerdaagse super deluxe bereiding van bieten: zowel onervaren als ervaren koks steken iets op van Koos de Wolf.

Carrièreswitch

De voorbereidingen zijn getroffen voor een jaar lang, iedere week een nieuwe kookworkshop. Het is wel even een carrière switch naar presentator. “2020 zit vol met verrassingen. Dat ik een presentator van een kookprogramma zou worden, is voor mij de grootste verrassing van 2020.”