Chef-kok Koos de Wolf verrijkt zijn online kookplatform met wereldgerechten van ‘Anne Travel Foodie’

vegetarisch koken

De bekendste foodblogger van Tilburg, Anne de Graaf van Anne Travel Foodie, heeft zich aangesloten bij vegetarischkoken.com. Vegetarischkoken.com is een initiatief van chef-kok Koos de Wolf van restaurant De Houtloods in Tilburg. Anne de Graaf voegt wereldgerechten toe aan de menukaart van het online kookplatform, dat wekelijks nieuwe kookworkshops deelt met de leden van de snelgroeiende vegetarische online kookclub. 

Anne de Graaf reist normaliter de wereld rond, op zoek naar vegetarische wereldgerechten voor haar foodblog. Ze is in 68 landen geweest, maar de coronamaatregelen zorgen ervoor dat de teller al een tijdje stilstaat. De Graaf richt zich daarom op vegetarisch eten dichter bij huis. “De Houtloods is een van mijn favoriete restaurants, vooral op vegetarisch gebied. Koos laat daar met zijn team zien dat je óók vegetarisch eten naar een culinair niveau kan brengen.”

Toffe recepten

Zo kwam de connectie met vegetarischkoken.com, het platform dat chef-kok Koos de Wolf oprichtte nadat ook zijn reguliere werk stil kwam te liggen door de coronamaatregelen. “Normaal krijg ik van gasten van De Houtloods direct feedback op de gerechten die ik maak. Vegetarischkoken.com brengt iets heel nieuws teweeg. Ik krijg fanmail en leden sturen me verzoekjes om bijvoorbeeld alternatieven te bedenken op vleesgerechten die ze missen als vegetariër.”

Leuke uitdaging 

De Wolf vervolgt: “Gasten van De Houtloods kijken normaal mee in de keuken. Via vegetarischkoken.com werpen mensen niet alleen een blik in mijn pannen, ze kunnen er zelf ook in roeren. Ik moet er alleen wel rekening mee houden dat niet iedereen over een luxe keuken beschikt zoals ik bij De Houtloods. Dat is een leuke uitdaging.” Met verschillende kooktechnieken laat De Wolf zien hoe je structuren van groenten verandert, zodat ze qua smaak en beleving niet onderdoen aan een mooi stuk vlees of vis.

Wereldgerechten

Anne de Graaf vult dit aan met lekkere recepten geïnspireerd op haar reizen. Dat betekent niet dat als je haar gerechten wil maken, je ook stad en land hoeft af te reizen: “Ik hou het simpel met ingrediënten die gewoon bij de bekende supermarkten te verkrijgen zijn.” De foodblogger trapt af met een Zuid-Afrikaanse bobotie en zal daarna elke maand een nieuw vegetarisch wereldrecept publiceren.

Check deze website voor meer informatie.