Cheque voor Kompaan en de Bocht

De 2e editie van Thuis-in-Tilburg, een unieke samenwerking tussen enthousiaste ondernemers van de koopboulevard Leyparc in Tilburg en SNENS, (een bureau dat educatieve kunstprojecten en workshops ontwikkelt en uitvoert) is deze week op verrassende wijze afgesloten. Verrassend in meerdere opzichten.

Nadat vorig jaar Tilburgse basisschoolleerlingen dienbladen hebben beschilderd voor de actie van Thuis-in-Tilburg, hebben de kinderen deze keer tijdens hun naschoolse activiteiten, onder begeleiding van SNENS, vrolijke tekstbordjes gemaakt die de afgelopen maanden bij de winkeliers op koopboulevard Leyparc werden verkocht. Dit alles om geld in te zamelen voor een goed doel: Kompaan en de Bocht. Deze week werd bekend gemaakt wat de actie heeft opgeleverd.

Namens Thuis-in-Tilburg ging men op pad om de cheque te overhandigen.

Sandra Westerveld (Leen Bakker Tilburg):We hadden gepland om de cheque even onder het genot van een kopje koffie aan Andrea Ossenblok, Unitmanager van Kompaan en de Bocht, te overhandigen. Maar daar dachten de medewerkers van Kompaan en de Bocht anders over. We werden meegevraagd naar de kantine voor een kopje koffie. Bij binnenkomst bleek de hele kantine vol te zitten met de bewoners; moeders, kinderen en medewerkers van Kompaan en de Bocht. Er was taart, bloemen prachtige tekeningen en vooral heel veel dankbaarheid.

Nancy Swaanen ( SNENS):We proberen ons steentje bij te dragen om het leven van onze mede-Tilburgers een beetje aangenamer te maken. Maar dit hebben wij niet alleen kunnen doen.Vele Tilburgse kinderen hebben zich enorm ingezet om een zo mooi mogelijk tekstbordje te maken en gelukkig waren er vele Tilburgers, maar ook mensen van  buiten de stad, die deze prachtige tekstbordjes hebben gekocht. Verrassend leuk om te zien dat in o.a. vele Tilburgse horecagelegenheden de tekstbordjes opdoken.

“Gelukkig konden wij de mensen van Kompaan en de Bocht ook verrassen en wel door een cheque twv. 1000 euro te overhandigen, Een geslaagde actie”, aldus Ronald Westerveld (voorzitter ondernemersvereniging Leyparc).“Wij gaan ons uiterste best doen om een derde editie te realiseren van dit mooie project. Dan zal Thuis-In-Tilburg samenwerken vanuit de nieuwe ondernemersvereniging van de AaBe fabriek Tilburg waar eind van de  maand de eerste nieuwe winkels geopend zullen worden en waar de ondernemers van koopboulevard Leyparc dan onder zullen vallen”.

Meer info op www.thuis-in-tilburg.nl