Chileense schaatsers keren terug op Tilburgs IJs

Het Chileens/Nederlands schaatsproject wordt binnenkort weer hervat. Vanaf medio december komen Claudio Sandoval en Viviana Rodríguez terug naar Nederland om te trainen voor hun Olympische droom. Na 5,5 maand schaatsen in en vanuit Tilburg wisten deze 2 Chileense schaatsers al een heel acceptabel niveau te bereiken. 

Om het vereiste niveau voor de Worldcup te bereiken moeten beide schaatsers zich nog 2 seconden verbeteren op de 1500 meter. Het traject wordt georganiseerd door de Stichting Skate Twice. Deze stichting organiseert om de begroting rond te krijgen een Chileense wijnactie met wijnen van Casa Marin waar de Tilburgse schaatsste Jamie Verbraak aan verbonden is. Als u het project wil steunen dan kan dat door een donatie of de aankoop van een fles Chileense wijn.

Massastart brengt Olympische droom dichterbij

Als er na het bereiken van de kwalificatietijden in Chili ook een officieel door de ISU erkende schaatsbond is kunnen zij al meedoen aan de massastart. Het einddoel ligt in Peyongchang waar tijdens de WInterspelen van 2018 ook de massastart op het programma staat.

In Tilburg staat een vrijwilligersorganisatie met leden van Ijsclub Tilburg klaar om het tweetal op te vangen met hun topsportambities. Daarnaast gaan ze naar school en worden ze opgevangen in een gastgezin. Ze hebben de laatste 2 seizoenen laten zien uitstekend te integreren in het Nederlandse leven. Ze volgen Engelse lessen bij taalinstituut Bogaers. Na twee schaatswinters van gezamenlijk 5,5 maand kunnen zij een aardige conversatie in het Engels voeren waar ze oorspronkelijk alleen maar Spaans spraken.