Worldcup kwalificatie dichtbij voor inline skater Viviana Rodriguez

In 2013 leerde inline skater Viviana Rodriguez schaatsen bij IJsclub Tilburg. Al na 3 weken les schaatste ze op het natuurijs van het Veluwemeer. Het was steenkoud maar ze werkte de 65 km in 2,5 uur af. Niet slecht voor de eerste keer.

Viviana zorgt voor Zuid-Amerikaanse primeur Weissensee

Viviana Rodriguez gooit al geruime tijd hoge ogen in de dames top divisie van de KPN marathoncup. Ze heeft veel duurvermogen en kan tot op het laatst voorin mee. In de sprint legt ze het vaak nog af tegen de allersnelste maar top-10 posities zitten er regelmatig in. Hoewel ze in Nederland is met als doel zich te plaatsen voor de Worldcup waagt ze dit jaar een uitstapje naar de Weissensee. Samen met haar ACE marathon team en leden van Ijsclub Tilburg reist ze af naar de Weissensee om voor zover wij weten als eerste Zuid Amerikaanse de alternatieve elfstedentocht te gaan rijden.

Worldcup kwalificatie viviana dichtbij

Viviana is niet bang dat de lange tocht op de Weissensee haar ambities op de langebaan schaadt. Dit traject motiveert haar enorm en maakt haar mentaal sterk. Na de Weissensee zal ze 3,5 week in Inzell verblijven om zich daar volledig te concentreren op het behalen van de voor de ISU benodigde kwalificatietijden. Daar moet ze dan 1,7 sec van de 1500 meter afrijden om te mogen starten in de massastart en ruim 3 sec om individueel mee te mogen doen aan de 3000 meter.

Na jarenlang wachten lijkt er nu wat beweging te komen in de oprichting van een Chileense schaatsbond. Dat is nodig om überhaupt mee te mogen doen aan Worldcup of Olympische Spelen.

De Tilburgse vrijwilligersorganisatie kan Viviana vermoedelijk niet tot in de Worldcup blijven steunen. Daarom hoopt ze na kwalificatie en het oprichten van een  bond ook de nodige sponsors te vinden om het Worldcup avontuur aan te kunnen.

Viviana laatste Chileense diehard in Tilburg

Met kerst 2012 startte het Chileens schaatstraject met 4 Chilenen. De dames Paula Ruiz en Daniella Mella deden het goed maar vielen al na één seizoen af. Het lange verblijf in Nederland viel hen zwaar. Viviana Rodríguez en Claudio Sandoval hielden vol. Zij kwamen 3 winters voor 3 maanden naar Nederland en in schaatsseizoen 2015/2016 zelfs het hele seizoen. Dat combineerden zij met studie, alles volledig gesteund door de Goirlese Stichting Skate Twice. Viviana zette haar traject voort door in Nederland stage te lopen en tegelijk te trainen. Claudio ging na het afgelopen seizoen terug naar Chili. Met Claudio Sandoval gaat de Tilburgse organisatie niet verder. Hij heeft andere ideeën over hoe je topsportambities bereikt. Nu er vanuit Chili eindelijk wat financiële steun voor hem is kan hij deze tot het einde van het schaatsseizoen naar eigen goeddunken besteden en een zelfstandig traject starten.