Nieuws

tjillburg
Let op! Dit artikel is al 355 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Chillen op z’n Tilburgs: Ollie’s komt met Tjillburg hoofdkussens

Zoals zoveel goede ideeën, begon ook dit met een grap. Een woordgrap in dit geval. Drie Tilburgse creatievelingen hebben een originele twist gegeven aan chillen op z’n Tilburgs. Onder de naam Tjillburg komt Ollie’s Brandstore met hoofdkussens om te chillen met Tilburgse prints en patronen erop. Speciaal om deze vakantie in eigen stad te vieren.

De prints en patronen op de hoofdkussens zijn Tilburgs, maar liggen er niet te dik boven op. Zo is het hoofdkussen ‘Sittie-ring-baon’ in eerste instantie alleen een patroon, maar de oplettende kijker ontdekt in de binnenste ring de Cityring en in de buitenste de welbekende Ringbaan. Als je goed kijkt, zie je linksboven de rotonde van het Draaiende Huis.

De namen van de kussens verklappen de kleuren en het thema: Goudgèèl Gloorie (met het Koning Willem II Stadion), Dè witte toch – et Gemintehuis (met het Paleis Raadhuis), Pètroldampen op de Sittie-ring-baon (met de Cityring en Ringbaan) en Den bronsgruune Heuvel Jizes (met het beeld van Jezus voor de Heuvelse Kerk).

Ontstaan door Corona

Het idee komt van een handelaar in kussens, een ontwerper (voor beiden een hobbyproject, dus hoeven er niet met naam in) en de eigenaar van Ollie’s Brandstore Tilburg: Olivier. Het idee is ontstaan door Corona waardoor iedereen volop aan het genieten is in Tilburg. “Met de naam kunnen we alle kanten op. Bij de brainstorm kwamen we al uit bij hangmatten, picknickkleden en zitzakken, maar vooralsnog houden we het bij kussens.”

De kleine hoofdkussens zijn ideaal om lekker te hangen in één van de mooie Tilburgse parken of in de Piushaven. Maar ze zijn volgens de bedenkers ook een prima aanvulling op de kussens in je loungeset op op de bank. Het is als grap en hobbyproject begonnen, maar een leuke samenwerking kan altijd. “Hoe mooi is het om ook Tjillburg kussens op de terrassen te zien liggen met een eigen print aansluitend bij de zaak?”

De kussens zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Ollie’s Brandstore Tilburg aan de Tuinstraat 106 voor €17,95 per stuk.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.

 

Reageer op dit bericht