Chiropractie Mulder uit Tilburg zorgt voor betere sportprestaties met chiropractie

chiropractie mulder

Topsporter zijn is zwaarder dan ooit tevoren. De concurrentie is groot, de verschillen zijn klein. Een kleine verbetering in de prestatie kan het verschil betekenen tussen goud en zilver. Daarom kiezen steeds meer sporters voor chiropractie om effectiever te trainen, de kans op blessures te verkleinen en de hersteltijd te beperken.

Sportchiropractor Emeric Largentier van Chiropractie Mulder vertelt: “In landen als Amerika is chiropractie al de standaard voor topsporters. Maar liefst 90% van de atleten bezoekt daar regelmatig een chiropractor. Ook in Nederland is chiropractie bij topsporters in opkomst. Bij sportteams zoals de Jumbo-Visma wielerploeg is standaard een chiropractor aanwezig. Ook in de tenniswereld is een chiropractor de normaalste zaak van de wereld, Roger Federer neemt zijn eigen chiropractor mee naar zijn toernooien. Zelf ben ik de officiële chiropractor van het nationaal vrouwenteam ijshockey U18.”

Niet alleen voor topsport

“Naast topsporters begeleiden we mensen die graag willen sporten, maar waarbij het lichaam er eigenlijk nog niet op ingesteld is. Er is ook een groep die bekend staat als de ‘weekend warriors’, dat zijn mensen die doordeweeks weinig of niet aan sport doen, maar in het weekend opeens heel fanatiek gaan sporten. Het komt regelmatig voor dat ze daarna klachten krijgen. Wie graag deskundige begeleiding bij het sporten wil hebben, kan hiervoor ook bij ons terecht. Wij kunnen ervoor zorgen dat met de juiste behandeling het lichaam weer beter beweegt en functioneert, zodat het lichaam de intensieve sportactiviteiten wél aan kan. We geven verder advies welke sporten wel of niet geschikt zijn voor iemand. Dat is voor iedereen verschillend. Ook geven we oefeningen mee om thuis te doen,” aldus Emeric.

Plan een screening

Ben je benieuwd wat Chiropractie Mulder voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken. “Mijn advies: wacht daar niet mee. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig mee omgaan. Mocht je twijfelen of chiropractie iets voor je is? Bel ons dan gerust. We kunnen een vrijblijvende, gratis screening inplannen om te bepalen hoe we je het beste kunnen helpen,” besluit Emeric. Meer informatie over chiropractie vind je op de website van Chiropractie Mulder. De praktijk is ook actief op Facebook en Instagram met tips en adviezen.