Chiropractie Mulder waarschuwt voor klachten door thuiswerken: dit kun jij er aan doen

klachten

Normaal gesproken behandelt Chiropractie Mulder vooral mensen met onderrugpijn, nekklachten en hernia’s. Maar nu er veel meer vanuit huis wordt gewerkt, ontstaan er heel andere klachten. Vaak als gevolg van een slechte werkhouding en het ontbreken van de juiste spullen. 

“We zien een duidelijke toename vanaf maart, toen de coronamaatregelen actief werden en we zoveel mogelijk thuis moesten werken. Helaas beschikt niet iedereen over de juiste middelen om een gezonde werkhouding aan te nemen, zoals een goede stoel of een in hoogte verstelbaar beeldscherm. Veel mensen zitten voorovergebogen aan de keukentafel, bewegen minder dan normaal en nemen minder vaak pauzes. Vaak ontstaan er al na een paar dagen klachten,” vertelt chiropractor Tanja Valk-Mulder.

‘Pijn is niet normaal’

Tanja vindt het opvallend dat veel mensen lang met pijn blijven lopen. “Je zou bijna denken dat mensen de pijn normaal vinden. Omdat ze gewoon hard gewerkt hebben bijvoorbeeld of een nachtje slecht geslapen hebben. Sommigen slikken pijnstillers, maar dat lost niets op. Je maskeert de pijn alleen maar. Tegen iedereen die klachten heeft, wil ik zeggen: neem de signalen die je lichaam afgeeft serieus. Pijn is niet normaal.”

Tanja waarschuwt dat beginnende klachten snel om kunnen slaan in chronische klachten, die moeilijker te bestrijden zijn. “In het begin heb je misschien een lichte stijfheid in je nek of schouders. Vaak volgt hoofdpijn en rugpijn en verkramping van spieren, pezen en zenuwen. Na een tijdje kan dat omslaan in bijvoorbeeld buik- en darmklachten.”

Regelmatig pauzeren

Om klachten voorkomen, raadt Tanja aan om te investeren in goede spullen om thuis te werken. Je kunt ook je werkgever vragen of je een bureaustoel of tijdelijk mee naar huis mag nemen. Ook heel belangrijk: neem voldoende korte pauzes, waarin je beweegt en rek- en strekoefeningen doet.

Niet aanrommelen

Heb je nu klachten? Aarzel dan niet om een afspraak te maken bij een van de rug- en nekspecialisten van Chiropractie Mulder. “Mijn advies: wacht daar niet mee. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig mee omgaan. Mocht je twijfelen of chiropractie iets voor je is? Bel ons dan gerust. We kunnen een vrijblijvend, gratis gesprek inplannen om te bepalen hoe we je het beste kunnen helpen,” besluit Tanja.

Meer informatie over chiropractie vind je op de website van Chiropractie Mulder.