Chris Saint Jacques vervult vacature McGarry

Van:
www.trappers.nl

DESTIL Trappers heeft de selectie versterkt met de 26-jarige Canadese aanvaller Chris Saint Jacques. De center speelde afgelopen twee seizoenen voor Victoria Salmon Kings in de East Coast Hockey League, waar hij onder meer samenspeelde met Billy Thompson, die vorig seizoen het doel van Trappers verdedigde.

Saint Jacques vervult daarmee de vacature, die was ontstaan door het plotselinge vertrek van Brian McGarry. De aanvaller kwam er binnen een etmaal na zijn aankomst in Tilburg achter geen motivatie meer te hebben voor ijshockey. Technisch manager René de Hondt verklaarde vlak na het onverwachte vertrek van McGarry direct op zoek te gaan naar een vervanger.

De in Edmonton (Alberta) geboren aanvaller kreeg zijn ijshockeyopleiding bij de Medicine Hat Tigers in de Western Hockey League (WHL). Chris Saint Jacques kwam vijf jaar uit voor dat team. In de laatste twee jaar was hij topscorer en pakte met de Tigers in 2003-2004 het kampioenschap in de WHL. In totaal tekende de center voor 368 punten (152 goals en 216 assists) in 310 wedstrijden, een gemiddelde van 1,2 punten per wedstrijd.

Na zijn juniorenperiode maakt Saint Jacques de overstap naar het professionele ijshockey, waar hij een entry-level contract tekende bij de Toronto Maple Leafs. De 1.80 meter lange aanvaller speelde echter nooit in de National Hockey League, maar kwam wel 40 maal uit voor het farmteam van de Maple Leafs, de Toronto Marlies. De afgelopen twee jaar stond hij bij Victoria Salmon Kings onder contract.

Alex Andjelic, hoofd jeugdopleidingen van Trappers, is parttime werkzaam bij de Toronto Marlies. Hij heeft navraag gedaan naar de kwaliteiten van Chris Saint Jacques en kwam, volgens technische manager René de Hondt van Trappers, met een gunstig rapport over de aanvaller.