Christ Donders blinkt uit bij Oudejaarsloop Hilvarenbeek

De 30e Oudejaarsloop in Hilvarenbeek heeft woensdag overwinningen opgeleverd voor Christ Donders en Herman van Haaren van Team Global-e Runnersworld. Tilburger Donders was de snelste in de categorie M35. Hij had 33.50 minuten nodig voor de 10 kilometer, waarmee hij twee seconden van zijn snelste tijd ooit afhaalde.

Overall eindigde hij als tweede in de wedstrijd achter Jos Elfring van de Eindhovense studentenatletiekvereniging Asterix. Donders: “Het is goed om te voelen dat een 33’er op de 10 kilometer basis begint te worden. Ik ga met vertrouwen 2015 in. De 10 kilometer is voor Donders een start voor een jaar met langere afstanden. Zo wil hij een ultraloop van 62 km in Gilze gaan doen en de zes uur van Steenbergen. Om zich uiteindelijk via de NK 100 km in Winschoten te kwalificeren voor de Spartathlon van 2016 (een wedstrijd over 246 km in Griekenland) Herman van Haaren uit Tilburg was de snelste in de categorie M55. Hij had 38.11 minuten nodig voor de 10 kilometer.

Bij de vrouwen was er een ereplaats voor Hilde Gilissen uit Tilburg. Zij werd achter Kim Dillen tweede op de 10 km in 38.13 minuten. Een nieuw persoonlijk record van ruim een minuut. Het brons was voor Amy van den Broek uit Breda. De atlete van Team Global-e Runnersworld had 38.19 minuten nodig voor de 10 kilometer en liep daarmee een nieuw persoonlijke best tijd van twee seconden.