Christian Wilkens wint eerste FUJIFILM Best Thesis Award

Christian Wilkens, afgestudeerde van de Universiteit van Tilburg, heeft woensdag 25 november de eerste FUJIFILM Best Thesis Award ontvangen. Hij schreef de beste scriptie binnen het departement Organisatie en Strategie van de afgelopen 12 maanden. De prijs bestond uit een oorkonde en een geldbedrag van €500. De tweede prijs werd gedeeld door Iris Hesselink en Marieken Verbakel en de derde prijs was voor Lennart van Zeelst.

De Duitse Christian Wilkens volgde de master Strategic Management van de Universiteit van Tilburg. Hij studeerde af met de scriptie Does outsourcing pay off differently? An international assessment of business process outsourcing announcements and their effect on the short term stock performance of British and German companies. Hierin ging hij in op outsourcing, meer specifiek op hoe de kapitaalmarkt reageert op aankondigingen van bedrijven om te gaan outsourcen. Hij onderzocht de verschillen tussen Groot-Brittannië en Duitsland wat betreft de werking van de aandelenmarkten en governance systemen. Zijn scriptie is opgebouwd volgens de structuur van een wetenschappelijk artikel en werd door de juryleden geroemd vanwege de compactheid, focus en helderheid van het verhaal waardoor het ook toegankelijk is voor buitenstaanders.

De tweede plaats werd gedeeld door Iris Hesselink en Marieken Verbakel. Hesselink studeerde ook af in Strategic Management. Zij deed empirisch onderzoek naar relatie tussen eigendomsstructuur van bedrijven en concernstrategische beslissingen, en paste een indrukwekkende statistische toetsing toe. Verbakel schreef een zeer maatschappelijk relevante scriptie voor de master Logistics and Operations Management. Hiervoor deed zij onderzoek bij het Amphia ziekenhuis in Breda.

De derde prijs ging naar Lennart van Zelst. Hij deed exploratief onderzoek op het gebied van organisatieverandering tijdens de laatste fase van de master Strategic Management.

De scripties werden beoordeeld door een jury bestaande uit medewerkers van de Universiteit van Tilburg en FUJIFILM. De voorzitter van de jury was prof. dr. Sytse Douma, hoofd van de vakgroep Organisatie en Strategie van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg.

Excelleren
FUJIFILM werkt al langer samen met de Universiteit van Tilburg op het gebied van organisatie en strategie. Met het uitreiken van de Award wil FUJIFILM studenten inspireren om te excelleren op hun vakgebied. Tegelijkertijd drukt FUJIFILM zijn waardering uit voor de samenwerking met de universiteit.