Cinecitta heeft een nieuwe directeur: voormalig bedrijfsleider Marnick van Gessel

Sinds 1 januari is Marnick van Gessel in dienst getreden als de nieuwe directeur va de bioscoop Cinecitta. Meer weten over zijn visie voor de toekomst? Lees dan snel verder.

Marnick van Gessel: ”De totale filmbeleving bieden, met culinaire inslag, dat is waar Cinecitta voor staat. Wij zijn uniek in onze soort en altijd op zoek naar creatieve manieren om dat te bewerkstelligen. Ik ben trots dat ik, samen met het gehele Cinecitta team, mag vernieuwen, prikkelen en creëren om bezoekers de optimale filmervaring te bieden.”

Beleving

De beleving van een bioscoopbezoek is in de loop der jaren flink veranderd. Waar bezoekers zich eerst enorm konden verheugen op een film die voor het eerst op het grote doek te zien was, kan je tegenwoordig al vele premières thuis bekijken via een van de grote streamingsplatformen. Het is de hele beleving waar men zich tegenwoordig op verheugd, waarbij het meer dan eens voorkomt dat de filmkeuze pas aan de kassa wordt bepaald. Het instituut van een bioscoop sneeuwt bij ons niet onder in de lawine van de streamingkanalen. Wij bieden dat wat de streamingskanalen niet kunnen; randprogramma’s, events, verdieping en al het lekkers van onze Ristobar.

Over Cinecitta

‘Cinecitta films en meer’, zoals de volledige naam luidt. Van inleidingen, filmspecials en een maandelijkse talkshow, tot een eigen film festival 013CIFF. Ze focussen op een groot bereik, waarbij ze de gasten verrassen, enthousiasmeren en overladen met cultuur en de betere film. Dit doen ze met een prachtig team van vrijwilligers, barmedewerkers, facilitaire medewerkers, programmeurs, technici en het keukenteam. Kwaliteit leveren staat in het concept altijd voorop; bij gerechten uit de keuken, het interieur van het pand, in het filmaanbod en de service die ze bieden aan de gasten. ”Al sinds mijn tienerjaren loop ik rond in het bioscoopwezen en heb ik in verschillende functies zowel de commerciële als arthouse kant gezien. Met mijn achtergrond als docent ben ik altijd bezig geweest om de mensen om mij heen te verbinden, te motiveren en uit te dagen. Deze ervaring neem ik mee om ons concept verder uit te diepen en om nieuwe doelgroepen aan te boren, zonder onze trouwe gasten uit het oog te verliezen. Op het gebied van internationalisering en het trekken van de jonge bezoeker naar de arthousecinema ligt een mooie uitdaging,” aldus Marnick van Gessel.

Meer informatie

Op de hoogte blijven van alle actuele aanbiedingen, evenementen en het filmaanbod van Cinecitta? Check dan even de website.