Cinecitta International Filmfestival opent met Spaanse film Staff Only

Filmfestival

Dit jaar trapt 013 CIFF af met de Spaanse openingsfilm Staff Only. De film beleeft haar Nederlandse première en actrice Elena Andrada zal als speciale gast aanwezig zijn voor een inleiding, en Q&A sessie achteraf. Op maandag 21 september wordt het volledige programma bekend gemaakt en gaat de kaartverkoop van start.

Van 22 t/m 25 oktober vindt de tweede editie plaats van het 013 Cinecitta International Filmfestival. Cinecitta Tilburg organiseert een uniek “boutique filmfestival”, waarin 13 speelfilms uit 13 verschillende landen worden vertoond.

Over Staff Only

Een gevoelig, perfect geacteerd verhaal over volwassen worden en een messcherpe aanklacht tegen de uitbuitende ‘allinclusive’ toerismebranche. In dit drama van Neus Ballús volgen we de 17-jarige Marta (nieuwkomer Elena Andrada, een begenadigd natuurtalent), die met tegenzin begint aan een kerstvakantie naar Senegal met haar vader, de reisagent Manil, en haar norse broertje. Er gaan nieuwe werelden open voor Marta wanneer ze de personeelsingang binnenloopt…

Elena Andrada

Actrice Elena Andrada, nu 21, werd geboren in Barcelona. Tijdens haar laatste jaar op de middelbare school ontmoette ze regisseur Ballús, die op zoek was naar de hoofdrolspeelster voor Staff Only en die opzettelijk op zoek was naar jonge vrouwen zonder acteerervaring. Mevrouw Andrada “won” de rol van vele anderen en begon wat ze ‘her first shooting adventure’ noemde in Saly, Senegal. Ze studeert momenteel Geesteswetenschappen aan de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona.

Filmfestival

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms gemaakt, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en 11 van de 13 films zijn niet eerder vertoond in Nederland of de Benelux.