Cinecitta start campagne tegen eenzaamheid: kop koffie, praatje of spelletje met personeel

cinecitta campagne eenzaamheid

Cinecitta in de Willem II-straat start met een campagne tegen eenzaamheid. Nu de bioscoop en de Ristrobar gesloten zijn, zetten ze hun personeel in om klaar te staan voor mensen die behoefte hebben aan een praatje. Kom gezellig langs bij de bioscoop waar het lieve personeel van restaurant de Ristobar klaarstaat. Zij vinden het namelijk hartstikke leuk om ongedwongen te koffieleuten of een potje te schaken. Onderweg naar huis is er genoeg keuze om wat lekkers mee te nemen. Een gezonde snack of verkoelend drankje bijvoorbeeld. 

Campagne tegen eenzaamheid

Als openbare ruimte is de bioscoop normaal gesproken de ideale plek om elkaar te ontmoeten, om de verbinding met elkaar op te zoeken en lief en leed met elkaar te delen. Door het coronabeleid is hier nu tijdelijk een stop op gezet, maar dat betekent niet dat we elkaar uit het oog moeten verliezen. Voor ieder mens is het gezond om zo nu en dan een wandeling te maken en wat mensen te zien en te spreken. Op deze manier willen Cinecitta en de Ristobar ook eenzaamheid tegengaan, iets wat stiekem op de loer ligt voor veel mensen. Kruip dus achter het beeldscherm vandaan en ga dat gesprek aan! Niet zo’n praatjesmaker? Dat hoeft ook niet, een potje schaken in stilte kan ook.

Natuurlijk staat veiligheid voorop. Maar sociaal contact kan nog steeds veilig plaatsvinden met die 1,5 meter in het achterhoofd. Het is belangrijk naar elkaar om te blijven kijken. Eenzaamheid sluipt erin. Zo moeten we niet alleen waken voor ieders fysieke gezondheid, maar ook elkaars mentale gezondheid.

Meer informatie

De koffiecorner van Cinecitta waar je terecht kunt voor een praatje staat elke dag van 12:00 – 15:00 uur voor je klaar. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rondom de Ristrobar? Volg ze dan op Facebook en Instagram.

Check ook eens de website als je thuis wilt genieten van heerlijke lekkernijen van de Ristrobar.