Circusvoorstelling met audiodescriptie tijdens Festival Circolo

audiodescriptie

In de herfstvakantie – van 12 oktober tot en met 21 oktober 2018 – ontvouwt zich voor de zevende keer een (inter)nationaal circusfestival in Brabant. Dit jaar voor het eerst in het Tilburgse Leijpark. Het is het decor van Festival Circolo; het festival vol voorstellingen waarbij circus zich vermengt met moderne dans, muziek, theater en vormgeving tot totaaltheater. Modern circus voor zowel jong, kinderen vanaf 3 jaar oud, tot en met 88 jaar oud die zich willen laten verrassen en verbazen.

Met maar liefst acht tenten, meer dan 100 voorstellingen, verschillende speelattracties en heerlijk eten en drinken is Festival Circolo het ideale en complete dagje uit in de herfstvakantie.

Audiodescriptie

Voor alle voorstellingen tijdens Festival Circolo geldt het keurmerk ‘language no problem’. Bij circustheater gelden er geen culturele en/of taalbarrières; Festival Circolo is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, verlagen we graag alle andere denkbare drempels.

Zo kunnen ook mensen met een beperking genieten van Festival Circolo. Vrijwel alle voorstellingen (uitzonderingen zijn PIT en de Circus Cityhack) zijn toegankelijk met een rolstoel. Hulphonden zijn bij alle voorstellingen toegestaan.

Festival Circolo maakt één van de voorstellingen speciaal toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Middels audiodescriptie en een “Meet and Feel” introductie wordt de voorstelling Tipping Point van het Britse Ockham’s Razor ‘gevisualiseerd’. De audiodescriptie wordt verzorgd door de Stichting ‘Komt het Zien’

Over ‘Tipping Point’

Vijf artiesten en vijf balanceerstokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave. In Tipping Point balanceren de acrobaten van Ockham’s Razor voortdurend met niets anders dan hun pure spierkracht en de vijf stokken die rakelings langs hun gezichten scheren, die ze dwingen tot bukken en strekken, tot pure waaghalzerij. In Tipping Point wordt je verbaasd door de synergie, gecombineerd met bizarre lichaamstechnieken. Spannend, indrukwekkend, kwetsbaar, meeslepend, Meemaken!

Enkele reacties na de voorstelling in Deventer:

  • “De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend.”
  • “Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”
  • “Het leek ons wel een gok, zo’n visuele voorstelling. Maar het was geweldig en prima te volgen.”

Deze opwindende show is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De audiodescriptie is beschikbaar bij de voorstelling op donderdag 18 oktober om 20.00 uur. Circusverslaggevers vertellen via koptelefoons alles wat er op het podium te zien is en de visueel beperkte gasten kunnen het decor zelf ervaren en de kostuums van de spelers voelen.

Festivalbezoekers met een visuele beperking kunnen zich melden via welkom@festivalcircolo.nl. Er worden dan speciale plaatsen en koptelefoon gereserveerd. Men wordt om 19.00 uur ontvangen op het festivalterrein voor een introductie op de voorstelling. In een speciale ‘Meet and Feel’ kan men kennismaken met de spelers, het decor en de attributen die in de voorstelling worden gebruikt.

Voor dit speciale programma geldt de normale toegangsprijs (volwassenen: € 20,- / kinderen € 15,-)