Nieuws

Let op! Dit artikel is al 348 dagen oud en wellicht niet meer relevant

City guide Tilburg: alles wat je moet weten over het Spoorpark

Het is één van de hotspots van de stad, een plek die je met mooi weer niet mag overslaan en waar je heerlijk kunt chillen, borrelen, lunchen, dineren, kamperen en veel meer. We hebben het natuurlijk over het Spoorpark. Oftewel; het Central Park van Tilburg. 

Chillen in het park

Waar de meeste mensen het park voor gebruiken: lekker chillen. Kleedje, picknickmand, borreltje, barbecue en een balletje mee en lekker met de blote voeten in het gras genieten. Met de Albert Heijn XL om de hoek kun je op nog geen 200 meter afstand je ‘Spoorpark-boodschappen’ doen en hele dagen fantastisch vertoeven in het park.

Ook zijn er meerdere kiosken geopend waar je een biertje, wijntje, frisje of iets te snacken kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan de tacobar bij het T-huis; de horecalocatie van het park. Hier scoor je heerlijke verse taco’s die je zeker eens een keer moet proeven.

Het Spoorpark is ook een fantastische spot om met kinderen naartoe te gaan. Voornamelijk rondom het waterornament aan het begin van het park is het voor de kids heerlijk spelen met mooi weer.

spoorpark

Horeca in het Spoorpark

We benoemden het T-huis net al even. Dit is dé horecalocatie van het park. Je kunt er zowel voor ontbijt, lunch, diner als borrel terecht en bij lekker weer zit je op het gezellige terras bijna direct aan het water. Het T-huis heeft de hele dag door een fantastische menukaart waar voor ieder wat wils op staat. Of ga lekker op één van de ligzakken op de vlonders liggen en haal je drankje bij de aangelegen kiosken.

Op het dak van T-Huis heb je ook nog eens een schitterend uitzicht over het hele park.

Sporten in het park

Door de goede en afwisselende bestrating in het park, gebruiken veel mensen het Spoorpark ook om in te sporten. Een blokje om, hardlopen of een goede work-out: het is mogelijk in het park. Goed om te weten: fietsen is in het Spoorpark verboden.

Ook heb je aan de westkant van het park een urban gedeelte waar je kunt skaten, skateboarden, steppen en bmx-en. Niet alleen als je zelf deze sporten beoefend, maar ook als toeschouwer is het leuk om hier een kijkje te nemen. En goed om te weten: in het park zijn ook een beachvolleybalvereniging en de scouting gevestigd.

Overnachten in het Spoorpark

Op vakantie in eigen stad: het kan! De stadscamping van Tilburg is namelijk in het Spoorpark gevestigd. Ze hebben slaapwagons, tipitenten, camperplaatsen en campingplekken waar je jouw eigen tent, caravan of vouwwagen uit kunt stallen. Ook kun je er regelmatig bij een knisperend houtvuurtje genieten van livemuziek.

Overige voorzieningen in het park

In het park is ook een openbaar toilet gevestigd voor zowel dames als heren. Zo hoef je tussen het picknicken door, het park niet te verlaten. Daarnaast staat er een gigantische uitkijktoren in het park. Vanaf de Kempentoren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. De entree is €1,50 per persoon. Maar het uitzicht is dit meer dan waard.

Openingstijden

Het Spoorpark is dagelijks geopend van 08:00 – 23:00 uur. Voor actuele ontwikkelingen kun je het beste de Facebookpagina van het park in de gaten houden. Het park heeft overigens nog veel meer te bieden dan de compacte beschrijving hierboven. Check de website van het Spoorpark voor letterlijk alles wat het park te bieden heeft.

Ook leuk om te lezen

Benieuwd naar de city guides van andere sfeergebieden rond de binnenstad van Tilburg? Check dan vooral ook onze tips voor: