Citymarketing Tilburg lanceert herziende online platform Make it in Tilburg

make it in tilburg

Compleet herzien en vandaag gelanceerd: Make it in Tilburg, hét platform voor ondernemen in Tilburg. Tilburg zet haar deuren wagenwijd open voor een nieuwe aanwas daadkrachtige ondernemers. Make it in Tilburg biedt ruimte, informatie en inspiratie voor innovatieve starters, groeiers en makers. Ontdek waarom Tilburg dé pioniersstad is om te starten zonder opstartproblemen. Om die ambitie te onderschrijven verloot Make it in Tilburg een half jaar lang gratis pionieren met eigen werkplek in de voormalige wolfabriek en ondernemershuis 3 Suisses. 

Ruimte genoeg voor je ambitie

Als je écht groot wilt worden als ondernemer heb je ruimte nodig. Om te kunnen innoveren en ondernemen heb je daarnaast een omgeving nodig die ondernemers steunt en stimuleert. Een meewerkende overheid, ondernemers die elkaar vinden, onderwijs en arbeidsmarkt die naadloos aansluiten, voldoende groeimogelijkheden in meters en pegels en een sterke infrastructuur. Die ruimte is er in Tilburg.

Sluit je aan bij een nieuwe generatie makers

Met een vers klaargestoomde generatie makers, denkers en doeners door bijvoorbeeld Tilburg University, Fontys Hogescholen, TIAS Business School en Mindlabs is Tilburg dé pioniersstad voor creatieve ondernemers die willen werken aan vooruitgang en groei. Make it in Tilburg vormt daarin hét startpunt voor ondernemen in Tilburg. Make it in Tilburg inspireert door het delen van ondernemersverhalen van succesvolle pioniers uit Tilburg en rijkt alle praktische informatie aan die nodig is op het gebied van vestiging en ondernemerschap op het online platform www.makeitintilburg.com. Met Make it in Tilburg maakt Citymarketing Tilburg, in navolging op onlangs gelanceerde platformen Ticket to Tilburg en Student in Tilburg, haar online driepoot compleet. Make it in Tilburg is trots dat Van Spaendonck als eerste business partner zich aan het nieuwe platform verbindt.

10 Year Challenge voor ondernemers

Make it in Tilburg lanceert vandaag ook de 10 Year Challenge voor ondernemers. ‘Waar zie jij jezelf over 10 jaar?’. Ondernemers worden uitgedaagd hun ambitie te formuleren en in te sturen op makeitintilburg.com. Make it in Tilburg verzamelt alle ambities en bewaart ze voor 10 jaar. Op 14 maart 2029 krijgen alle inzenders hun ambities uit 2019 teruggestuurd. Zijn je dromen waargemaakt of is de koers veranderd? Meedoen aan de 10 year challenge kan door online deel te nemen of bij één van de tien hotspots voor ondernemers in de stad een inschrijfkaart in te vullen en achter te laten bij de Make it in Tilburg inschrijfzuilen. Deelnemers worden beloond met een Make it in Tilburg notitieboek, als eerste stap in het waarmaken van hun ambities. Onder de deelnemers aan de 10 Year Challenge wordt één gratis werkplek voor een half jaar in de voormalige wolfabriek en ondernemershuis 3 Suisses verloot.

Wereldberoemd worden als ondernemer, dat kan in Tilburg.

Tilburg is van textielstad getransformeerd tot broedplaats voor creative minds. Een bescheiden stad met een enorme diversiteit aan mensen, die graag en veel samenwerken. Wat zorgt voor een kettingreactie aan slimme oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen. De combinatie van een sterk sociaal netwerk en lef om te experimenteren leidt meer dan eens tot innovaties en dit rijkt tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen. Deze ondernemers maken het bijvoorbeeld al in Tilburg:

  • Dries Michels – dé chocoladejuwelier van Tilburg: In een drukke week zet hij 80 kilo chocolade om in 8.000 bonbons, hij verkocht zo’n 18.000 Koningsdagbonbons, hij won De Chocoladeshow op RTL4 en op dit moment is hij de nummer één favoriet bij de Dutch Pastry Awards. Aan ambities geen gebrek bij de jonge Tilburger Dries Michels.
  • Thijs van der Hilst – het beste kussen ter wereld: Hij maakt de beste kussens ter wereld en doet dat ook nog eens met 24-karaatsgoud. Waar hij deze kussens maakt? In Tilburg natuurlijk.
  • Bart Naber – de Tinderapp voor bedrijven: Drieënhalf jaar na de oprichting van OTSO telt het bedrijf vijf medewerkers, is er via de app meer dan 1.5 miljoen keer geswiped en wordt deze door meer dan 30.000 werkzoekenden gebruikt. Wat de oprichter betreft is dit nog maar het begin. OTSO is voor werkzoekenden en werkgevers nu één van de manieren om elkaar te vinden.