Cityring wordt Parkring: vanaf volgende week al verkeersmaatregelen!

Zoals je weet wordt er flink gebouwd in de Tilburgse binnenstad. Uiteindelijk met als doel om het stadscentrum aantrekkelijker te maken voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Zo wordt het Willemsplein momenteel flink aangepakt en gaat ook het Koningsplein de komende jaren op de schop. Maar dat is nog lang niet alles. De Cityring transformeert namelijk tot Parkring en daar ga je vanaf komende week al het een en ander van merken.

De gemeente is dus samen met verschillende partijen bezig om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Dat zorgt er ook voor dat de bereikbaarheid van de stad wordt aangepakt. Het doel is een binnenstad waar je prettig woont en winkelt, met meer ruimte voor groen, fietsers en voorbijgangers. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk om het autoverkeer in de binnenstad drastisch te beperken. Daarom wordt de Cityring omgevormd tot Parkring.

Op de Parkring is alleen autoverkeer welkom dat écht in de binnenstad moet zijn. Denk aan bewoners, bezoekers va het centrum, werknemers, taxi’s en uiteraard hulpdiensten. Het doorgaand autoverkeer dat nu door de binnenstad rijdt, moet gebruik gaan maken van de ringbanen.

Ombouwen gebeurt in fases

Het ombouwen van de Cityring naar Parkring gebeurt komende jaren in fases om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook voor de aanleg van het Stadsforum tussen de Katterugflat en de Schouwburg is het nodig om minder doorgaand verkeer in dit gebied te hebben. Daarom worden de volgende maatregelen getroffen:

  • Vanaf donderdag 20 april kan autoverkeer op de Paleisring/Stadhuisplein niet meer linksaf slaan naar de Bisschop Zwijsenstraat, met uitzondering van de hulpdiensten, taxi’s en lijnbussen. In de woonwijk rondom de afslag Bisschop Zwijsenstraat neemt de gemeente maatregelen om ‘sluipverkeer’ te voorkomen. Zo is onder andere de Oude Dijk afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Vanaf 20 april wordt met tijdelijke maatregelen één rijstrook afgesloten op de Heuvelring, Paleisring en het Stadhuisplein. Er is vanaf dat moment dus nog één rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer.
  • Op een later moment volgt het instellen van een rechtsaf verbod op de Koopvaardijstraat naar de Piusstraat en worden ook Schouwburgring en Noordhoekring met tijdelijke maatregelen ingericht met één rijstrook voor de auto.

Met deze maatregelen wil de gemeente het autoverkeer op de cityring terugbrengen van 18.000 naar 8.000 voertuigen per dag. Zo blijft de binnenstad goed bereikbaar voor het verkeer dat er écht moet zijn. Ook de parkeergarages blijven goed bereikbaar.

Hoe verder?

Verschillende planteams werken met de gemeente aan de definitieve inrichting van de nieuwe Parkring. Zodra de voorlopige ontwerpen van de Heuvelring, Paleisring, Schouwburgring en Noordhoekring klaar zijn, organiseert de gemeente samen met de planteams een informatieavond. De planning is dat deze straten In 2025-2026 worden heringericht als een 30 km/uur weg met één rijstrook, een dubbelzijdig fietspad en meer ruimte voor groen en verblijven. Een precieze planning volgt later.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de plannen rondom de Cityring, het Stadsforum en het Koningsplein? Check dan snel de website van de gemeente.