Clubrestaurant De Kraan opent in Spoorzone: genieten van Mexicaanse taco’s, ceviche en meer in een uitgaanssfeer

clubrestaurant de kraan

Gaaf concept! In het clubgedeelte van Club Smederij opent (als het volgens de coronarichtlijnen mogelijk is) clubrestaurant De Kraan: een combinatie tussen een restaurant en uitgaansgelegenheid. Het wordt een plek met spraakmakende Mexicaanse gerechten, drankjes en muziek ineen. Overigens blijft Club Smederij gewoon geopend voor fantastische clubconcepten zodra dit weer kan. 

De coronamaatregelen zorgen er al maanden voor dat de horeca noodgedwongen hun deuren gesloten moet houden. Ook die van Club Smederij, de broedplaats voor verschillende dance events met een grote variatie aan muzikale genres. Tijd voor verandering, dacht Erwin Schellekens, ook het brein achter Club Smederij: “We zien het als onze plicht om door te pakken met Club Smederij. Niet alleen naar onszelf toe, maar ook naar de stad en onze community.”

Van pandemie naar nieuwe kansen

Binnenkort tekent Club Smederij een langdurig contract met de gemeente Tilburg en kunnen ze hun plannen voor langere tijd verwezenlijken in de Spoorzone. “Hoewel we in een pandemie zitten, betekent dit niet dat onze handen gebonden zijn,” zegt Erwin. “We passen ons aan en kijken naar wat er wél mogelijk is.” Erwin start het nieuwe concept samen met Jeffrey Raimond van MASAbar en Albert-Jan Buitendijk van Kloud Select.

MASAbar is een Mexicaans concept van dezelfde breinen achter TOKObar to go, dat recent is geopend in de Nieuwlandstraat. Kloud Select is een vaste partner van alle concepten die door Jeffrey worden bedacht. Albert-Jan: “We optimaliseren en implementeren uiteenlopende muzikale concepten voor ondernemers. Dat gaan we ook bij De Kraan doen: we streven naar een echt clubgevoel, maar dan aan tafel.”

Taco’s, ceviche, quesedilla’s en meer

Creativiteit, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen hebben geleid tot het nieuwe concept. De Kraan wordt een samensmelting van het beste wat Tilburg te bieden heeft op het gebied van eten, drinken en muziek. De naam is niet zomaar gekozen: velen kennen de nog altijd werkende kraan in de grote zaal van Club Smederij. Een eyecatcher die ook symbool staat voor het nieuwe concept. “We tillen Club Smederij letterlijk naar een ander niveau,” legt Jeffrey uit.

De robuuste setting van De Kraan sluit perfect aan op een traditionele taqueria, waarbij het drietal een eigen interpretatie geeft aan street food, waaronder Taco al Pastor, ceviche, quesedilla’s en churro’s. Gerechten met slechts een paar ingrediënten en intense smaken.

Hoewel nog niet bekend is wanneer de horeca weer haar deuren mag openen, staan de mannen in de startblokken om De Kraan te starten zodra dit weer mag van de Rijksoverheid. De kans is groot dat je al eerder terecht kunt bij de taqueria voor take-away en delivery: 21 januari 2021 is de streefdatum hiervoor.