Coach Were Di Tilburg verlengt contract

Zaterdag 4 april verlengt Steven Hendrickx, coach bij Were Di Heren 1, zijn contract met twee seizoenen. Steven Hendrickx is sinds 2013 coach bij het eerste herenteam van Were Di Tilburg. De mannen spelen in de Overgangsklasse en bekleden nu een vijfde plaats. Het overgrote deel van de huidige spelersgroep heeft aangegeven graag te willen blijven. 

Stabiliteit

Hendrickx heeft de afgelopen jaren ingezet op het creëren van stabiliteit en teambuilding. Met name omdat er zich veel nieuwe spelers bij Were Di aangediend hebben. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Were Di Tilburg. De club en ik hebben samen een doelstelling en willen het positieve proces dat we nu doormaken graag doorzetten”, zegt Hendrickx. “Het is tijd voor een tweede stap met Were Di Heren 1. Samen gaan we het resultaat van dit seizoen verzilveren.”

Ambitie

Met de ondertekening van het tweejarig contract spreekt Were Di het vertrouwen uit dat Hendrickx een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van een van de ambities van Were Di. Voorzitter René Stenvert daarover: “Were Di wil o.a. uitgroeien tot de tweede hockeyclub in de regio waar het gaat om tophockey, met de aanname dat dit ook een positief effect heeft op de breedtehockey binnen de club. Met Steven in ons midden moet dit zeker lukken.” Naast coach/trainer van Heren 1 zet Hendrickx zich in voor het begeleiden van jeugdspelers, ondersteunen van de jeugdcommissies en het opleiden van trainers.

Versterking

Aan het eind van dit seizoen neemt Were Di Tilburg afscheid van assistent trainer/coach Joost Christiaansen, vanwege een nieuwe werksituatie. Were Di is op zoek naar een goede vervanger en naar spelers die de selectie willen verbreden en versterken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij hendrickxhockeyencoaching@gmail.com.