Column: Een tik uit het Zuiden……

Het komende fenomeen of voor sommige misschien wel een probleem is voor vele herkenbaar. Ik heb er al jaren last van en word er zo langzamerhand een beetje gek van. Maar desondanks begint het door diezelfde tik ook wel weer te kriebelen. Zeker nu het buiten weer steeds kouder begint te worden en ik de serpetine alweer in de schappen heb zien liggen. Want wat is mijn tik?: Ik kijk elke dag om 11:11 op mijn telefoon.

De 11e van de 11e, het is bijna zover. En dit jaar een hele speciale editie, namelijk de 11e van de 11e van de 11e . Een voorbode voor het mooiste evenement van het jaar. CARNAVAL. Nu denken sommige natuurlijk dat het nog wat vroeg is om over Carnaval te beginnen, maar met zoiets belangrijks kun je niet vroeg genoeg beginnen. CV Veul Gere is waarschijnlijk alweer bezig met een nieuwe carnavalskraker die de hitlijsten gaat bestormen en er zijn al genoeg zuidenaren die het succes van Jos van Oss met Ik heb een harde L maar ook een zachte G proberen te evenaren. Ik kan al wel enkele hiervan noemen die de moeite waard zijn om even op youtube.com te bekijken:

– Frits Towerbrits – Een brug too far
– Brakken Barrie – Confetti in mijn bier

Maar goed, eerst komt natuurlijk nog Sinterklaas wat eigenlijk ook een kleine verkleedpartij is en vervolgens kerstmis waar hetzelfde voor geld. Dit zijn ingelaste evenementen om de tijd te doden tot het eindelijk Carnaval is. Dat is wel duidelijk voor iedereen beneden de rivieren, daar hebben ze tenminste echt begrepen hoe het zit.

Ook de schrobbeler zit alweer letterlijk in kannen en kruiken of in je heupflacon. Zodat je tijdens de’n opstoet lekker warm blijft. De kleuren van Tilburg veranderen van geel-blauw voor een week in groen-oranje. Maar dat is natuurlijk niet het enige, zo heb je het Prinsenbal, Proefblaoze, Kruikenconcert en nog veel meer. Zoals je ziet vergt carnaval veel voorbereidingen en is het van groot belang dat men daar op tijd mee begint.
Wat natuurlijk het meest belangrijke van Carnaval is dat weet natuurlijk iedereen. Nee hier doel ik niet op het versieren ven personen van het andere geslacht of misschien wel hetzelfde geslacht, dat valt namelijk moeilijk te zien door zijn/haar outfit. En dan komen we meteen aan bij wat wel het belangrijkste is: Wat trek je aan? Elk jaar komen er dingen voorbij die waar mogelijk nog origineler zijn dan andere. Van douche gordijn tot gieter, van Walking fridge tot matras. Hoe overtref je deze meesters in het verkleden?

Ik ben nu dus op zoek naar een outfit en dan niet zo’n cheap stewardess/politie/matrozen pakje maar een echt Carnavalsoutfit. Aan jullie nu dus de vraag: Wat trek ik aan? Ik beloof hierbij plechtig dat ik de outfit met de meeste stemmen daadwerkelijk aan zal trekken. Ook al beangstigt dit idee mij nu al.
Helaas moet ik het voorlopig nog even doen met 11-11-11 en 11:11 voordat het echt zover is al kan ik wel vast dromen van mijn outfit. Verder is er nu nog maar een woord op zijn plek: alaaf!!

Columniste: Meghan van den Heuvel