Comedy Wildlife Photography Awards foto’s weer te zien in Natuurmuseum Brabant

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Een chagrijnige spreeuw, roddelende wasberen en een kameleon met een attitude: de foto’s van de finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards 2021 zijn te bewonderen in Tilburg. Natuurmuseum Brabant heeft namelijk de wereldwijde primeur en mag de foto’s vanaf zaterdag 23 oktober tentoonstellen in het museum. De uiteindelijke winnaars van de fotowedstrijd worden in november bekendgemaakt.  

De competitie

Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks begonnen de competitie vijf jaar geleden om zo op een grappige manier aandacht te vragen voor natuurbehoud. En met succes: de foto’s laten je minstens glimlachen, en dat is precies de kracht ervan. Zo wordt deze competitie steeds populairder. In november worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt, met Nederlander Edwin Smits bij de kanshebbers. Je hebt nog even de tijd om alle foto’s live te zien en jouw favoriet te kiezen, voordat de rest van de wereld dat doet!

Geld inzamelen

Vrijwel alle foto’s zijn te koop. Hiermee steunt de fotowedstrijd ieder jaar een andere organisatie die zich inzet voor behoud van natuur. Dit jaar is dat het Gunung Palung Orang-utan Conservatie Programma in Borneo. Daarnaast gaat er ook een percentage naar Comedy Wildlife zelf, om het project ook voor de komende jaren te financieren. Maar het museum wil ook een deel van de opbrengst gebruiken voor een natuurdoel dichterbij huis: Natuur om de Hoek. Dit is een project dat kinderen uit Tilburg de natuur in hun naaste omgeving laat (her)ontdekken. Informatie over de verkoop van de foto’s en over Natuur om de Hoek vind je op de website.

Algemene informatie

Wil jij de foto’s graag zien? Comedy Wildlife Photography Awards is tot en met 8 mei 2022 te zien op de tweede verdieping van het museum. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties zijn er afwijkende openingstijden: alle actuele informatie staat op website. Meer informatie over Comedy Wildlife Photography Awards 2021 vind je via deze link.