Consultatiebureau’s, drogisterijen en apothekersassistenten delen kennis

Het centrum voor geboortezorg organiseert kennisdelingsevenement tijdens een bruisende Terra Zomerdag
 
Op maandag 9 september organiseert Terra een kennisdelingsdag over zwangerschap en bevallen voor apothekersassistentes, consultatiebureauarts, drogisterijmedewerkers en doktersassistenten uit Tilburg, Waalwijk en omstreken. Tijdens de middag delen verschillende sprekers (zoals verloskundigen van Terra, de gynaecologen, anesthesiologen en specialisten van moeder-kind centrum van het TweeSteden ziekenhuis) hun kennis over Terra, zwangerschapfysiologie, zwangerschapskwaaltjes (fabels en feitjes) én de zorg van moeder en kind na de bevalling.
 
De middag staat in het teken van kennismaking, kennisdeling waarbij uiteraard veel vragen gesteld kunnen worden. Maar het wordt vooral ook een gezellige middag met informatiekraampjes, muziek, cabaret, een borrel en een hapje en goody-bags.
 
Speciale doelgroep
De apothekersassistentes, consultatiebureauarts, drogisterijmedewerkers en doktersassistenten zijn een speciale doelgroep. Zij leveren, net zoals de medewerkers van Terra, vanuit ieders specialisme zorg aan dezelfde doelgroep, namelijk vrouwen die zwanger willen worden of al zijn en hun pasgeboren baby’s. “Het is leerzaam om te delen waar we in ons contact met deze doelgroep mee te maken hebben. Wij zijn geïnteresseerd in hun belevingen!”, aldus Mireille de Wee, voorzitter stuurgroep Terra.
 
Terra Centrum voor geboortezorg

Terra (https://www.terrageboortezorg.nl/) is een samenwerkingsverband tussen tien verloskundigenpraktijken met Thebe | kraamzorg en het TweeSteden ziekenhuis. De deelnemende praktijken zijn verspreid over de regio Tilburg en de regio Waalwijk. Met deze samenwerking verbeteren we de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamzorg en verkleinen we onnodige babysterfte. Dit bereiken we door de grenzen tussen de eerste- en tweedelijns zorg weg te halen en samen te werken, zowel vóór, tijdens als na de bevalling. Terra staat voor op maat (keuzevrijheid), duidelijk, zorgvuldig en rust.