ContourdeTwern helpt met het oplossen van buurtproblemen

buurtproblemen

Iedereen wil graag prettig wonen in een fijne buurt. Niemand zit te wachten op een conflict met de buren. Toch kan het gebeuren dat de relatie met je buren verslechtert. Het ongenoegen begint vaak met iets kleins: harde muziek, een overhangende tak, parkeeroverlast, rommel in het portiek. Een goed gesprek doet dan wonderen. Lukt het oplossen van buurtproblemen niet op eigen initiatief dan kan Buurtbemiddeling helpen. 

Buurtbemiddeling

Goed getrainde vrijwilligers brengen partijen samen aan tafel, creëren begrip voor elkaars standpunt en denken mee over een duurzame oplossing. Op de website van buurtbemiddeling Brabant lees je over buurtproblemen en hoe je die, samen met buurtbemiddelaars, oplost.  ContourdeTwern voert Buurtbemiddeling uit in Boxtel, Tilburg, Heusden, Waalwijk, Oisterwijk, Dongen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek en Goirle. Wooncorporaties, politie en gemeenten zijn in al deze plaatsen partners in bemiddeling.

Op de nieuwe site staat per gemeente / werkgebied beschreven hoe Buurtbemiddeling werkt en hoe je de bemiddeling inschakelt. Er staat een online aanmeldformulier op de site. Hiermee kunnen bewoners zich melden maar ook organisaties die menen dat bemiddeling in een bepaalde situatie een goede zaak is. Voel jij je aangesproken om bemiddelaar te worden? Meld je, dan doe je echt iets goeds voor de buurt.