Nieuws

contourdesoleil
Let op! Dit artikel is al 154 dagen oud en wellicht niet meer relevant

ContourdeTwern lanceert activiteitenprogramma in de zomer: ContourdeSoleil

In de wijk- en buurtcentra van ContourdeTwern is sinds de versoepelingen van de richtlijnen van het RIVM weer meer ruimte voor activiteiten en ontmoeting. ContourdeTwern is blij dat de wijk- en buurtcentra weer meer toegankelijk zijn; bewoners worden dan ook met open armen en een brede glimlach ontvangen. Wethouder Rolph Dols en directeur|bestuurder Gon Mevis van ContourdeTwern bezochten het kletsterras bij wijkcentrum Ypelaer om een aantal bezoekers te ontmoeten en alvast een voorschot te nemen op een mooie zomer vol activiteiten.  

In coronatijd hebben de ontmoetingen voor kwetsbare groepen steeds doorgang kunnen vinden maar waren georganiseerde ontmoetingen vanwege de richtlijnen niet mogelijk. Nu dat weer wel mag, bedenken wijk- en buurtcentra creatieve oplossingen om die ontmoetingen binnen de 1,5 meter richtlijnen toch mogelijk te maken. De kletsterrassen zijn daar een voorbeeld van. Net als de bewoners, zijn ook de beheerders en medewerkers van de wijk- en buurtcentra van ContourdeTwern blij iedereen weer te zien. Om die blijdschap te benadrukken, werd een minicampagne bedacht met als thema ‘We lachen je weer tegemoet’.

Activiteitenprogramma in de zomer

Om de thuisblijvers deze zomer tóch een onvergetelijke zomervakantie te geven, gaan de wijk- en buurtcentra van ContourdeTwern net als vorig jaar een activiteitenprogramma inrichten onder de noemer ContourdeSoleil. Met een scala aan zomerse activiteiten haalt ContourdeTwern het vakantiegevoel naar de wijkcentra en zorgt ze voor een positieve sfeer, mooie ontmoetingen en ontspannende momenten.

Gon Mevis, directeur|bestuurder ContourdeTwern. “In coronatijd is eens te meer gebleken hoe belangrijk ontmoetingen zijn voor mensen en hoe een simpel contact een wereld van verschil kan maken in iemands leven. Onze mensen hebben de bezoekers, gebruikers en huurders gemist en zij hebben ons gemist. We zijn dan ook erg blij met de verruimingsmaatregelen en doen er alles aan die belangrijke ontmoetingsplekken voor mensen laagdrempelig en bruisend te houden. Uiteraard gebeurt dat op veilige en verantwoorde wijze.”

Wethouder Rolph Dols (welzijn en gezondheid): “Wijk- en buurtcentra zijn een belangrijke spil in iedere wijk en dorp. Je wordt er gezien, je kunt er terecht met je vraag, er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en je ontmoet er andere mensen. En dat allemaal met een vriendelijke ontvangst. Het is dan ook heel goed om te zien dat er alles aan wordt gedaan om van de wijk- en buurtcentra een prettige, toegankelijke plek te maken waar onze inwoners graag naartoe gaan. Het kletsterras is hier een mooi voorbeeld van. Zo werken we samen met inwoners en professionals aan een gezond en gelukkig Tilburg!”