logo

ContourdeTwern opent Adviespunt voor hulp & waarschuwt voor ‘Corona-babbeltruc’

adviespunt

Onder de hashtag #coronahulp bieden de laatste dagen steeds meer gezonde Tilburgers hulp aan mensen die dat nodig hebben. Prachtig om te zien natuurlijk. Maar er zijn ook genoeg ouderen die geen toegang hebben tot sociale media en niet worden benaderd door buren, familie of vrienden. Daarom heeft CountourdeTwern Het Adviespunt opengesteld: dé draaischijf waarbij een match wordt gemaakt tussen vraag en aanbod van hulp.

Wat ContourdeTwern daarmee wil bereiken? Dat mensen geen dubbele hulp of juist helemaal geen hulp ontvangen. Het Adviespunt van de zorgorganisatie is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (013) 549 86 46 en per mail via adviespunt@contourdetwern.nl.

Corona-babbeltruc

Waarom het belangrijk is om hulp te vragen/aan te bieden bij Het Adviespunt? Omdat er de afgelopen dagen misbruik is gemaakt van de crisis door een ‘Corona-babbeltruc’ te gebruiken. Hierbij bieden mensen hulp aan bij het doen van boodschappen, vragen ze om een pinpas en pincode en plunderen ze vervolgens de hele rekening. ContourdeTwern en gemeente Tilburg proberen zoveel mogelijk Tilburgers hierover te waarschuwen. Hierbij een aantal tips:

  • Vraag boodschappenhulp aan via Het Adviespunt van ContourdeTwern;
  • Vraag bij alle gevallen om een legitimatiebewijs;
  • Geef nooit je pinpas mee;
  • Betaal je boodschappen pas bij aflevering;
  • Kijk ook eens of je gebruik kunt maken van een supermarktbezorgdienst.