Contourdetwern verbindt vrijwilligersorganisaties met online mailconcept

VrijwilligersTilburg

Veel vrijwilligersorganisaties zitten in zwaar weer. Hun bestaansrecht komt in gevaar door een tekort aan vrijwilligers of onvoldoende financiële middelen. Dit blijkt uit een onderzoek dat VrijwilligersTilburg in het voorjaar uitvoerde.

VrijwilligersTilburg

‘Het is nu echt tijd voor actie’, aldus Maria Melis, adviseur vrijwilligerswerk in de gemeente Tilburg. ‘In het voorjaar hebben we een kansen- en behoeftenonderzoek gehouden onder maatschappelijke organisaties. De resultaten hiervan hadden we graag gedeeld tijdens een V•Day, een bijeenkomst waar we aan de hand van een thema vrijwilligersorganisaties met elkaar verbinden. Vanwege de coronamaatregelen doe we dat nu anders: We komen niet bij elkaar maar sturen deelnemers en geïnteresseerden alle informatie.’

Interesse?

Ben jij ook geïnteresseerd in de resultaten van dit onderzoek? Of denk, praat en werk je graag mee aan dit thema? Meld je dan aan voor ‘V•Day in jouw mailbox’. Vanaf 26 oktober ontvangen deelnemers vijf keer een kort filmpje waarin in wordt gegaan op de onderzoeksresultaten. Ook komen hier in enkele interviews vrijwilligersorganisaties en adviseurs aan het woord.

Kom mee in actie!

Met ‘V•Day in jouw mailbox’ wil VrijwilligersTilburg werken aan een nog sterker netwerk rondom vrijwilligerswerk in Tilburg. Daarom kunnen deelnemers zich na ieder filmpje wat is ontvangen voor een community aanmelden. Met de community gaan deelnemers samen aan de slag met een specifiek thema. Toekomstgericht. Interessant? Meld je aan via de website van Vrijwilligerstilburg.