ContourdeTwern zet mantelzorgers in het zonnetje

kbo tilburg

Van maandag 6 tot en met zondag 12 november is de Week van de Mantelzorg in Tilburg. ContourdeTwern vindt goede ondersteuning van mantelzorgers enorm belangrijk. De welzijnsorganisatie besteedt dan ook extra aandacht aan dit thema.

Mantelzorgers

Mantelzorgers

Vaak gaat alle aandacht uit naar diegene die zorg krijgt. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend dat zij de zorg op zich nemen en herkennen zich ook niet in de term ‘mantelzorger’. Directeur en bestuurder Gon Mevis: “Samen met gemeenten zetten we mantelzorgers rond 10 november in het zonnetje. We spreken dan onze waardering voor ze uit. Ook informeren we zo veel mogelijk mensen over wat het betekent om mantelzorger te zijn. En hoe mensen mantelzorgers kunnen ondersteunen, zodat ze er niet alleen voor staan. Want niet voor niets is ‘Mantelzorg doe je samen!’ het landelijke thema waar we ons van harte bij aansluiten.”

Activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg

Tijdens de Week van de Mantelzorg worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Tilburg om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Daarnaast laten ze mensen zien wat het betekent om mantelzorger te zijn. En hoe je mensen die mantelzorg verlenen kunt ondersteunen zodat zij er niet alleen voor staan. Dit is een overzicht per wijk:

Zuid

ContourdeTwern en wijkbestuur Korvel, Westend, St. Anna organiseren op vrijdag 10 november een lekkere lunch in wijkcentrum De Nieuwe Stede. De lunch is bedoeld voor mantelzorgers uit de wijken Korvel, Westend, St. Anna, Zorgvlied en de Blaak. De lunch begint 11.30 uur en eindigt om 13.00 uur. Aanmelden kan tot en met maandag 6 november bij Jenny Schram via jennyschram@contourdetwern.nl en 06 176 42 972.

De hele Week van de Mantelzorg kunnen mantelzorgers in wijkcentrum Koningshaven terecht voor een kop koffie of thee en wat lekkers. En neem gerust iemand mee! Als je wilt, kun je er ook in gesprek over jouw mantelzorgsituatie.

Centrum

Op woensdag 8 november van 10.00 tot 12.00 uur is er voor mantelzorgers een gratis kop koffie of thee met wat lekkers in wijkcentrum In de Boomtak. Als je wilt, kun je er ook met iemand in gesprek over jouw mantelzorgsituatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Op donderdag 9 november zijn medewerkers van ContourdeTwern aanwezig in Bibliotheek Tilburg Centrum op het Koningsplein. Van 13.30 tot 17.00 uur gaan ze met bezoekers in gesprek over de mogelijkheden die er zijn om mantelzorgers te ondersteunen, zodat zij beter met de zorg om kunnen gaan. Wil jij hier meer over weten? Kom dan gerust langs!

Reeshof

In wijkcentrum Heyhoef wordt de koffieochtend van het Trefpunt op woensdag 8 november van 10.00 tot 12.00 uur benut om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Iedereen is welkom op deze gratis koffieochtend voor mantelzorgers. Aanmelden kan tot 7 november bij het AdviesPunt: 013 549 86 46 en adviespunt@contourdetwern.nl.

West

Het Kruispunt is op donderdag 9 november het decor van een ontspanningsmiddag voor mantelzorgers. De film Intouchables wordt dan vertoond. Deze gratis middag duurt van 13.00 tot 15.30 uur, inclusief gezellige nazit. Aanmelden kan tot 7 november bij het AdviesPunt: 013 549 86 46 en adviespunt@contourdetwern.nl.

Oud-Noord en Noord

Samen met Resto-013 organiseert ContourdeTwern twee gezellige, ontspannende avonden met een lekker diner. Daarbij is ook degene voor wie jij zorgt van harte welkom. De etentjes zijn op dinsdag 14 november van 17.30 tot 20.00 uur in De Poorten en op vrijdag 17 november van 17.30 tot 20.00 uur in De Symfonie. Mantelzorgers uit de gemeente Tilburg kunnen zich opgeven via het AdviesPunt: 013 549 86 46 en adviespunt@contourdetwern.nl.