Nieuws

Creatief cateringbedrijf Cookaholics
Let op! Dit artikel is al 42 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Cookaholics bestaat dit jaar elf jaar en wil komende zomer gaan knallen: ‘We zijn wel toe aan een feestje!’

Ze verzorgen normaal gesproken de catering op zo’n zeshonderd evenementen per jaar, werken op de gaafste plekken en verzorgen prachtige gerechten op locatie voor opdrachtgevers in heel de Benelux. We hebben het over Cookaholics. Afgelopen jaar bestond het mooie bedrijf tien jaar en verzorgen ze dus al een decennium lang voor verschillende opdrachtgevers gastvrijheid op restaurantniveau.  

Fotografie Steffan (links) en Gijs (rechts): Jules van Iperen

Door corona werd het jubileum helaas geen groot feest. Dit jaar bestaat Cookaholics elf jaar. “Alles moet gevierd worden! Wij zijn wel weer toe aan een feestje,” vertelt mede-eigenaar Gijs van der Velden (40). Dit doet Gijs het liefste met een aantal nieuwe gezichten binnen zijn bedrijf. Vanwege de ambitieuze plannen van Cookaholics zoeken ze namelijk op verschillende functies nieuw personeel.

Het elfjarig bestaan is een prachtige mijlpaal voor Cookaholics. Maar hoe kwam Gijs ooit op het idee om elf jaar geleden Cookaholics op te zetten? “Destijds was ik eventmanager en liep ik er geregeld tegenaan dat ik geen geschikte cateraar kon vinden. In die tijd bestond catering met name uit lange buffetten en een bittergarnituur voor bij de borrel. Maar een restaurantwaardige catering op locatie, dat was er niet.”

En dus besloot Gijs zelf de catering te verzorgen zoals hij het voor ogen had. “Onze eerste klus was een kunstbeurs in Goirle. Dat beviel zo goed, dat de aanvragen vanaf dat moment binnenstroomden.”

Cookaholics

In drie jaar verdubbelen

Of het nu gaat om het opzetten van een pop-up restaurant, een zakelijk evenement, een bruiloft, privéfeest tot een dinertje thuis: Cookaholics maakt het mogelijk. “Wij willen unieke belevingen creëren en mensen totaal ontzorgen.”

Dat Cookaholics een grote speler in de regio is geworden, is dan ook geen wonder. “We zijn goed in wat we doen en komen na wat we afspreken. Dit zorgt ervoor dat we een betrouwbare partij zijn.” Gijs is dan ook trots op de verschillende plekken waar hij komt en de organisaties waar hij voor mag werken. Zo werkt Cookaholics voor Tesla, De Efteling, Capi Europe, First Impression, Tilburg Trappers, Poppodium 013, Levenslied, de BOV Trofee en veel meer mooie opdrachtgevers. “Maar eigenlijk zijn we op iedere opdracht erg trots. Of dit nu een groot evenement is of een intiem dinertje. Het gaat erom dat we met catering van een hoge kwaliteit zorgen voor een mooie herinnering bij de mensen. Dit doen we voor evenementen van twee tot 3500 personen.”

De ambities van Gijs – die samen met zijn compagnons Bart (38) en Steffan (30) het bedrijf runt – zijn dan ook groot. “We willen in drie jaar verdubbelen en doorgroeien naar een nieuw pand met grotere productiekeuken. We zijn een bedrijf dat houdt van stevige groei.” Hier zoekt Gijs dan ook een hoop personeel voor. Daarover later meer.

Van een artiestenrestaurant op Decibel tot privéfeesten

Hoe ziet zo’n Cookaholics beleving er dan precies uit? “Dat kan bij ons eigenlijk niet gek genoeg zijn. Wij ontwikkelen precies wat een klant graag wil.” Gijs geeft een voorbeeld. “We hebben een klant die helemaal gek is op strandclub Nikki Beach op Ibiza. Maar vanwege corona kon hij niet naar Ibiza toe. Toen hebben wij zijn tuin helemaal omgetoverd tot Nikki Beach. Nikki Biest noemden we het, hij woont immers in Biest-Houtakker.”

Er zijn veel meer mooie opdrachten waar Gijs trots op is. “Op Decibel maakten we een artiestenrestaurant. En we zijn nu in Breda bezig met een zero waste pop-up restaurant. Dat is de eerste in Nederland. Ook mochten we laatst een lancering van de nieuwe Porsche Taycan verzorgen. Dit was een geweldig spektakel voor zo’n duizend gasten.”

Cookaholics

Klaar om te knallen

Afgelopen jaar was geen leuk jaar voor Cookaholics. Hoewel er nauwelijks feesten en partijen waren, zaten ze niet stil. “We hebben eigenlijk van alles gedaan. Zo gingen we aspergeboeren helpen met het steken van hun producten om er vervolgens lekkere maaltijden mee te maken om te verkopen. Ook leenden we ons personeel uit aan andere bedrijven die handjes konden gebruiken en hadden we het druk met maaltijdboxen.”

Maar echt bevredigend, dat was het niet. “We hebben ons team proberen zoveel mogelijk te behouden en zijn nu echt klaar om te knallen. Vanaf juni stroomt onze agenda weer vol met mooie evenementen. Het is wachten op een seintje vanuit de overheid, maar wij hebben er zin in.”

Een van de projecten waar Cookaholics nu aan meewerkt, is ZODIAC de musical. Dit is een next-level musical in de Koepelgevangenis in Breda. “Dat is zo gaaf. In totaal werken er nu al dagelijks zeventig mensen aan de productie van dit project. In eerste instantie gaat ZODIAC drie maanden draaien, maar ik denk dat dit de nieuwe Soldaat van Oranje wordt en hét theaterspektakel van de komende jaren is. We zijn trots dat we voor dit project zowel de crewcatering, het theaterrestaurant en de eventcatering mogen verzorgen.”

Team van 15 tot 20 personen

Ondanks het moeilijke jaar, heeft Gijs dus vertrouwen in de toekomst en stromen de aanvragen voor evenementen weer binnen. Daarom zijn ze op zoek naar uitbreiding van het vaste team. Ze zoeken meerdere zelfstandig werkende koks, medewerkers voor in de bediening, afwassers, een partymanager en nog iemand op kantoor.

“Omdat we als bedrijf willen groeien, breiden we ons vaste team uit naar 15 tot 20 personen. Ik denk dat we een mooi bedrijf zijn om voor te werken.” Zo werk je op unieke locaties en kom je op plekken waar niet iedereen zomaar komt. “Daarnaast zijn we een jonge organisatie en ben je bij ons flexibel of je overdag of in de avonden werkt. Ook werk je bij ons niet per se ieder weekend. We vinden het belangrijk dat je ook nog een sociaal leven hebt als je bij ons werkt.”

Ook geeft Gijs aan dat je bij Cookaholics veel ruimte krijgt om mee te denken binnen het bedrijf. “Je krijgt veel vrijheid en ik vind het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Zo geven we je veel ruimte voor het volgen van trainingen. Laatst heeft een aantal collega’s bijvoorbeeld nog sales-, social media- en fotografietrainingen gehad.”

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je een passie hebt voor gastvrijheid en koken. “Mensen die het vet vinden om een evenement te dragen en mede mogelijk te maken, zijn altijd welkom bij ons.”

Cookaholics

Bovenstaande foto is genomen vóór de coronapandemie.

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om voor Cookaholics te werken? Check dan snel de openstaande vacatures van het mooie bedrijf. Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen rondom Cookaholics? Volg ze dan vooral via Facebook en Instagram en blijf onze kanalen in de gaten houden.

De productiekeuken van Cookaholics is in Waalwijk gevestigd, maar ze zijn actief in heel Midden-Brabant.