Nieuwe coronaproof speurtocht in Tilburg brengt kleinkinderen en grootouders bij elkaar

coronaproof speurtocht

Super leuk initiatief van oppasservice Nanny Nina: ze zijn op zoek naar kleine detectives die in Tilburg willen helpen zoeken naar hondje Tommy. Het idee is dat de detectives samen met hun grootouders (via FaceTime) meedoen aan de coronaproof speurtocht. Zo brengen ze toch op een verantwoorde manier weer wat tijd met elkaar door en wordt eenzaamheid tegengegaan! 

Leuke herfstvakantie activiteit

De traditionele herfstvakantie gaat er dit jaar anders aan toe. Geen buitenlandse avonturen en gezellige feestjes samen. Maar gelukkig is er dus wel een leuke coronaproof activiteit waar kinderen aan mee kunnen doen. De speurtocht kan natuurlijk, naast opa en oma, ook gedaan worden met ouders.

En om deze herfstvakantie activiteit nog leuker te maken, heeft Nanny Nina er een winactie aan vastgeplakt. Als je alle aanwijzingen hebt gevonden, maak jij kans op een weekendje weg naar Hof van Saksen. 

Eenzaamheid in Tilburg

De aanleiding voor de coronaproof stadsspeurtocht? Nanny Nina merkte dat veel gezinnen en opa’s en oma’s het moeilijk hebben in deze corona tijden: 24/7 thuis, met drukke kinderen die standaard te veel achter de Ipad zitten. In het geval van de opa’s en oma’s ligt de eenzaamheid op de loer nu ‘op bezoek gaan’ een gevaarlijke activiteit is geworden.

Tijdens de stadsspeurtocht naar het Tilburgse hondje Tommy, kunnen kinderen op pad gaan in de wijk met (op FaceTime) opa en oma dichtbij. Onderweg overleggen ze via videoverbinding hoe je het beste de opdrachten kan doen. Zo kunnen opa en oma alsnog iets ondernemen met hun kleinkinderen.

Het verhaal

Tommy het hondje is gisteravond voor het laatst gezien in de buurt van het ijswinkeltje in Tilburg. Het is een witte labrador met een rode halsband om zijn nek. Hij is totaal ongevaarlijk, sterker nog hij houdt heel erg van knuffelen, en is te herkennen aan een zwarte vlek bij zijn neusje. Verplaats je in de rol van een echte detective en ga op zoek naar het vermiste hondje.

Om erachter te komen waar het hondje zou kunnen zijn, hebben ze de eigenaresse van het hondje Tommy, Lyla Kok geïnterviewd. “We zijn ons hondje Tommy nu al sinds gisteravond kwijt! Ik was hem aan het uitlaten maar lette even niet op, en toen hij schoot ervandoor. Arm ding, hij heeft het vast koud. We kunnen alle hulp gebruiken die er is in Tilburg om hem terug te vinden. Willen jullie mij alsjeblieft helpen het met zoeken naar mijn lieve hondje Tommy? Ik mis hem namelijk heel erg!”

Meer informatie

Voor meer informatie kun je naar de website van Nanny Nina. Daar vind je alle informatie over hoe je mee kan doen aan de speurtocht en waar je je moet aanmelden.