Nieuws

corona sneltest straat tilburg
Let op! Dit artikel is al 181 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Coronatest en binnen 15 minuten de uitslag: sneltest straat Ringbaan-Noord geopend

Op meerdere plekken in het land heb je ze al: corona sneltest straten. Je maakt online een afspraak, gaat naar de sneltest straat, laat je testen en binnen vijftien minuten weet je of je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Ook in de regio van Tilburg zijn een aantal sneltest straten van Corona Snelteststraat Noord-Brabant geopend. Namelijk aan de Ringbaan Noord in Tilburg, in Sprang-Capelle, Baarle-Nassau en Waalwijk. 

De locatie in Tilburg is gevestigd aan de Ringbaan-Noord bij Hertz, waar voorheen ook de Intermezzo Drive-Thru zat.

Hoe werkt het?

Simpel. Je maakt online een afspraak bij een van de corona sneltest straten. Je rijdt naar de locatie, laat je testen door het medisch personeel in de teststraat en binnen vijftien minuten weet jij of je op dat moment het coronavirus hebt. De coronatest van de corona sneltest straat heeft een hoge sensitiviteit en specificiteit. Meerdere universitaire ziekenhuizen, klinieken, GGD’s, zorg- en onderwijsinstellingen in Nederland maken al gebruik van de coronatest die ook door Corona Snelteststraat Noord-Brabant wordt gebruikt.

De sneltest kost €79,95 exclusief btw en je kunt online via Ideal betalen. Het grote voordeel is dat je niet lang hoeft te wachten op de uitslag en bij een negatieve uitslag je dagelijkse werkzaamheden kunt vervolgen.

Mocht je positief getest worden, word je als nog doorverwezen naar de GGD om nogmaals een coronatest te doen. Dit omdat zij dan ook het bron- en contactonderzoek kunnen overnemen.

Betrouwbare test

De corona sneltest straten maken gebruik van tests die door het RIVM als goed zijn bevonden en ook door het Erasmus MC wordt erkend. Ook goed om te weten: bij de corona teststraten kun je niet alleen terecht voor een test om te checken of je corona hebt, maar ook voor een antistoffentest om te weten te komen of je eerder corona hebt gehad en antistoffen in je lijf hebt. Beide tests worden uiteraard afgenomen door zorg professionals met een BIG-registratie. Denk aan verpleegkundigen, artsen en ARBO-artsen.

Meer info over de corona sneltest straat

De Corona Snelteststraat Noord-Brabant is in samenwerking met Benelux Medical opgezet. Op de Corona teststraat zijn tijdens de tests altijd goed opgeleide zorgprofessionals aanwezig. Hiermee bieden ze de perfecte oplossing voor bedrijven, organisaties en particulieren die binnen 15 minuten te weten komen of ze Corona hebben of hebben gehad.

Check vooral de website voor meer informatie en het maken van een afspraak.