Coronavirus in Tilburg geen reden voor extra maatregelen

coronavirus

Het gaat in Tilburg eigenlijk nog maar over één ding: het Coronavirus. Donderdagavond werd bekend dat er een patiënt met het coronavirus in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg is opgenomen. De gemeente Tilburg geeft aan dat er geen reden is voor extra maatregelen. 

Zo gaan openbare evenementen, zoals de wedstrijden van Willem II en Tilburg Trappers dit weekend, gewoon door. Ook geeft burgemeester Theo Weterings aan dat de patiënt die is opgenomen tijdens carnaval niet besmettelijk was. De burgemeester roept op om rekening te houden met de privacy van de patiënt en zijn omgeving.

Gemeente volgt autoriteiten op dit gebied

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, de GGD en het RIVM, op de voet. Zij geven aan dat er, naast gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen, geen reden is voor extra maatregelen.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn simpel. Namelijk:

  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niesen in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik van papieren zakdoekjes

Extra handig: het RIVM heeft op haar site veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Veel vragen worden op de website rivm.nl beantwoord. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste contact opnemen met de huisarts.