Nieuws

Regenboogvlag
Let op! Dit artikel is al 198 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CountourdeTwern hangt de regenboogvlag uit en viert diversiteit

Het is een veel besproken onderwerp: diversiteit. Bij ContourdeTwern vinden ze dat het bij de samenleving hoort, zij staan dan ook voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen meeteelt en mee mag doen, ongeacht religie, etniciteit, handicap, politieke keuze of seksuele voorkeur.

Om dit duidelijk te maken en extra aandacht te vragen voor het veelbesproken thema diversiteit hangen ze de vlag uit. Dit doen ze op maandag 19 juli, de dag van Roze Maandag. Bij alle wijk- en buurtcentra van ContourdeTwern wordt de regenboogvlag opgehangen. In aanloop naar dit statement plaatse directeur Gon Mevis al eerder een regenboogvlag in wijkcentrum Heyhoef. ”Met deze vlag stralen we uit dat we voor diversiteit staan.” Op 19 juli vindt een interne bijeenkomst plaats waarop medewerkers over het onderwerp met elkaar in gesprek gaan.

Positieve aandacht

ContourdeTwern stimuleert en motiveert mensen om mee te doen in het gewone leven en gaat er van uit dat ieder mens een kracht en talent heeft waarmee hij of zij van toegevoegde waarde kan zijn voor de samenleving. Toch ervaren mensen die niet aan de ‘standaard’ voldoen maar al te vaak moeite om te worden geaccepteerd. Ze stuiten op ongelijke kansen of worden beledigd, bijvoorbeeld doordat hun huidskleur te donker is, ze niet tot het mannelijke geslacht behoren, ze niet de juiste religie hebben of een andere dan heteroseksuele voorkeur hebben. Door op een positieve manier aandacht te vragen voor diversiteit, hoopt ContourdeTwern meer begrip en tolerantie teweeg te brengen.

”Tolerant, in vrijheid met elkaar samenleven is helaas geen vanzelfsprekendheid. Zelfs niet in Nederland. Daarom moeten we met regelmaat en overtuiging stil staan bij dit onderwerp en actief tegenwicht bieden aan uitsluiting en discriminatie. Met deze vlag stralen we uit dat we staan voor diversiteit. Dat ieder er mag zijn zoals hij of zij is. Dat wij er als ContourdeTwern zijn voor iedereen. Bovendien heeft die vlag iets feestelijks. En daar is het juist om te doen: diversiteit moet je vieren!” aldus Mevis.

Regenboogtrap

Behalve de regenboogvlag die aan de gevel van Heyhoef wappert, is de centrale trap in het wijkcentrum ook in regenboogkleuren geschilderd. Deze regenboogtrap werd door deelnemers van het ontwikkeltraject in Heyhoef gerealiseerd. ContourdeTwern biedt sinds 2019 ontwikkeltrajecten gericht op persoonlijke groei waarbij bewoners onder begeleiding van praktijkbegeleiders en een ontwikkelcoach werkervaring kunnen opdoen in een wijkcentrum en via die weg kunnen doorstromen naar vast vrijwilligerswerk, een opleiding of een reguliere baan.

Reageer op dit bericht