Country grootheid Brad Paisley voor de eerste keer naar Nederland

Brad Paisley

In de Verenigde Staten is hij één van de allergrootste country artiesten: Brad Paisley. Dit jaar komt hij voor het eerst in zijn twintigjarige carrière naar Nederland. 013 Poppodium in Tilburg verwelkomt de superster op vrijdag 11 oktober. Als support komt Chris Lane mee. Tickets kosten €62,40 en gaan vanaf vrijdag 1 februari om 10.00 uur in de voorverkoop.

Zeggen dat de Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist een country superster is, is niet overdreven. Brad Paisley won 3 Grammy’s, 2 American Music Awards, 14 Academy of Country Music Awards en 14 Country Music Awards. Hij bracht 12 albums uit en verkocht er wereldwijd meer dan 11 miljoen van. Qua streaming haalt hij tientallen miljoenen plays per nummer, met zijn grootste hit ‘Whiskey Lullaby’ (100+ miljoen op Spotify, 96 miljoen op YouTube) voorop. Hij schreef mee aan de soundtrack van Pixar’s CARS. En hij trad honderden keren op voor uitverkochte zalen.

Maar dat laatste, dat deed hij eigenlijk nooit in Nederland. Letterlijk: in zijn 20-jarige carrière is de 46-jarige Amerikaan nog nooit naar Nederland gekomen. Dat lange wachten voor de echte Paisley-fans komt nu eindelijk ten einde. Op vrijdag 11 oktober komt de populaire Amerikaan naar 013 Poppodium in Tilburg. En hij neemt de Amerikaanse songwriter Chris Lane mee als support. Lane is ook geen kleine jongen in country kringen, met hits als ‘Take Back Home Girl’ (met Tori Kelly) en ‘For Her’. Tickets kosten €62,40 (inclusief servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 1 februari in de voorverkoop.