Creatieve vrijplaats voor kinderopvang opent deuren in Reeshof

Cultuur BSO

Het rommelt al een paar weken rondom het grote, gele gebouw aan de Breskensstraat in de Reeshof. Werklui lopen in en uit. Alles om het gebouw om te toveren tot een plaats voor creatieve kinderopvang. Onder dit dak komen namelijk twee concepten samen: Cultuur BSO Studio-T en Sterre kinderdagverblijf Vrijmoet. In juni 2019 openen de deuren van deze bijzondere locatie.

Cultuur BSO Studio-T is een buitenschoolse opvang met een kunstzinnige insteek. Het hele gebouw ademt cultuur door de verschillende, creatieve studio’s. Zo vind je hier bijvoorbeeld een groot atelier, een dans-/theaterzaal maar ook een muziekstudio én een fotostudio met green-screen. Dit wordt digitaal ondersteund door computers met beeld- en geluidbewerkingsprogramma’s. Kinderen hoeven niet zelf uit te vogelen hoe dit allemaal werkt. Zij worden namelijk begeleid door pedagogisch professionals die allemaal een kunstzinnige opleiding hebben gevolgd.

Groene vingers en nieuwsgierigheid

Ook kinderen met groene vingers kunnen aan de Breskensstraat terecht. Het dakterras is namelijk ingericht als moestuin, met als doel zelf groente en fruit te telen. De geoogste opbrengst levert daarna de ingrediënten voor het bereiden van een eigen maaltijd in de woonkeuken op. Om je kind aan te melden bij Cultuur BSO Studio-T hoeft het geen speciaal talent te hebben. Het belangrijkste talent bezit namelijk ieder kind al: nieuwsgierigheid! De rest ontdekken ze vanzelf door het aanbod van uiteenlopende, artistieke activiteiten.

Kleinschalig, creatief kinderdagverblijf

Sterre kinderdagverblijf Vrijmoet is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In de lijn van de Cultuur BSO focussen wij ons op cultuur, fantasie en ontdekken. Ook hier gaan de pedagogisch professionals uit van de natuurlijke nieuwsgierigheid. Aan de hand van verschillende artistieke disciplines, zoals muziek, dans, kunst en toneel, bieden de medewerkers elke dag een nieuwe of herkenbare uitdaging. Ze introduceren verschillende texturen, vormen, kleuren, bewegingen, geluiden en smaken door aan verschillende etenswaren te proeven, te spelen met klei, verf, zand, kiezels, keien en hout. Ze ontdekken bijvoorbeeld hoe sterk je moet zijn om een ballon op te tillen of hoe het voelt om met je handen en voeten door de modder of verf te kruipen.

Samenwerken en delen

Kinderdagverblijf Vrijmoet biedt enorm veel faciliteiten. De eerder genoemde modder is te vinden in de grote aangrenzende tuin. Groene vingers halen de kinderen figuurlijk in het binnenbos of letterlijk door met verf te werken in het kinderatelier op de groep. KDV Vrijmoet focust op de ontwikkeling van het jonge kind. Denk aan leren communiceren, samenwerken en delen, kennismaken met verschillende (culturele) achtergronden, creatief denken én bezig zijn en problemen oplossen. De pedagogisch professionals (waarvan de helft ook opgeleid is als kunstenaar) weten precies hoe zij baby’s, dreumesen en peuters kunnen prikkelen tot zelfstandigheid.

Meer informatie

Zowel de buitenschoolse opvang als het kinderdagverblijf openen hun deuren in juni 2019. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de verbouwing en/of de exacte openingsdatum? Volg de websites, Facebookpagina’s (https://www.facebook.com/kinderdagverblijfvrijmoet/ & https://www.facebook.com/cultuurbsostudiot) en/of Instagram accounts (https://instagram.com/kinderdagverblijf.vrijmoet / https://instagram.com/cultuurbso.studio.t). Ook is het mogelijk contact op te nemen met artistiek directeur Lara Bominaar (06 – 824 386 86, l.bominaar@sterrekinderopvang.nl). Inschrijven is vanaf nu mogelijk.