Crowdfunding project voor Pater Poels

Project ‘De Broodpater’ is een initiatief van vier universitaire studenten die van mening zijn dat goeddoener Gerrit Poels – met zijn stichting Broodnodig – een bedankje verdient. Poels, ook wel bekend als de Broodpater, brengt sinds de jaren ’90 elke nacht brood naar de armen en verstrekt overdag brood in zijn achtertuin. Op een rijpe leeftijd van 86 jaar stapt Poels nog steeds elke nacht op de fiets. Of het nu regent, sneeuwt of vriest, de Broodpater is er altijd geweest voor de minderbedeelden in onze samenleving, misschien is het tijd dat we wat terug doen.

Waarom

We vroegen aan Poels wat wij voor hem konden betekenen. Met een glimlach en bijna zonder te knipperen antwoordde de Broodpater: geld, dan kan ik meer mensen helpen. Nadrukkelijk vermeldde Poels dat hij geen verwachtingen had van het project en dat alle beetjes zouden helpen. Jong en dwaas als we zijn, hebben we besloten om te proberen een bedrag van 10.000 euro op te halen. Wij geloven namelijk dat veel mensen Gerrit Poels een warm hart toe dragen en graag een duitje in het zakje willen doen. Dit project is dan ook niet alleen ons project, het is een project van de hele samenleving. Het getuigt van het wij-gevoel dat nog steeds aanwezig is onder Nederlanders.

Wat

Met het bedrag dat wij ophalen kan de Broodpater ongeveer 4 maanden zijn werk doen. Wellicht nog belangrijker is het feit dat met dit geld een invulling kan worden gegeven aan de toekomst van stichting Broodnodig. Zo vertelde Poels dat hij vreest dat zijn stichting na zijn overlijden volledig vervalt in de bureaucratie die zo kenmerkend is voor andere hulporganisaties. En dit zou een ongewenste ontwikkeling zijn, of zoals Poels dat zelf stelt: “ik ben geen hulpverlener, ik help”. Samen met u kunnen wij de Broodpater steunen, zodat ook in de toekomst de minderbedeelden worden geholpen.

Hoe help ik mee?

Doneer, met een brede grijns

Doneer een bedrag tussen de tien en tienduizend euro aan stichting Broodnodig via onepercentclub en ontvang een über hippe Broodpater-tas naar keuze! Kom op…Het is tijd om die suffe boodschappentas in te ruilen voor deze jute tijger met opdruk.

Deel & win

Like onze Facebookpagina en volg ons op Twitter, deel berichten over armoede zodat onze boodschap wijdverspreid wordt en maak kans op een hippe Broodpater-tas. Deze tas is bedrukt met een kek ontwerp of gedicht van een jonge kunstenaar.

Wens je jouw gedicht of ontwerp ook op een tas? Stuur dan een bericht naar ons via FacebookTwitter of broodpater@gmail.com