Culinair nieuws uit de regio: Monarh, Alma & Pikaar behouden Michelinster

Het was een spannende dag voor veel chefkoks, sommeliers en horecaeigenaren. De Michelinsterren zijn namelijk uitgereikt. In het Amsterdamse DeLaMar Theater werd bekendgemaakt welke horecazaken één, twee of drie Michelinsterren ontvingen. Goed nieuws: Monarh (Tilburg), Alma (Oisterwijk) en Pikaar (Hilvarenbeek) behouden allemaal hun ster. 

Monarh is in de regio het restaurant die als langste een Michelinster heeft. Landelijk werden ze – naast de culinaire hoogstandjes van chef-kok Paul Kappé – bekend doordat ze een zwevende amuse lanceerden. Daarmee haalden ze landelijk het nieuws. Alma ontving vorig jaar voor het eerst een Michelinster. De horecazaak is gevestigd aan de Lind in Oisterwijk en heeft zowel een Bodega als een fine dining restaurant. De ster heeft betrekking op het fine dining restaurant, al is het in de Bodega ook heerlijk en laagdrempelig vertoeven. Chef-kok Wouter van Laarhoven zorgt hier voor de lekkerste gerechten terwijl zijn partner Malou Hagenaars je in de watten legt met een goede service en heerlijke wijnen.

Ook Pikaar uit Hilvarenbeek kreeg afgelopen jaar voor het eerst een ster en mag deze behouden. Bijzonder voor de talentvolle chefkok en eigenaar Cas Pikaar (26). De zaak opende in december 2020 haar deuren en de visie is sinds dag één onveranderd gebleven; namelijk het creëren van een gastronomische beleving in een ongedwongen, warme sfeer.

Meer informatie

Wil je meer weten over de uitreiking van de Michelinsterren en welke zaken allemaal één, twee of drie sterren hebben ontvangen? Bekijk dan vooral deze website.

Bij een van de zaken reserveren? We zetten de linkjes naar hun websites hieronder voor je op een rijtje.