Culinair snacken & borrelen: nieuwe horecazaak Hooked opent in het najaar aan de Korte Heuvel

Hooked Tilburg

Van fruits de mer tot palingkroketjes en van kaviaar tot tostada’s: de Korte Heuvel heeft er vanaf eind september/begin oktober een nieuwe horecaparel bij. Dan opent horecazaak ‘Hooked’ de deuren in het pand waar voorheen Zorba Food, Drinks & More was gevestigd. Aan het roer van de zaak staat de 39-jarige Giel van Schaaijk.

Geen onbekende in de Tilburgse horeca. Hij is ook eigenaar van horecazaken zoals RAK aan de Piushaven en het T-Huis in het Spoorpark. Daar wordt Hooked dus spoedig aan toegevoegd. “Wij gaan borrelen en goed eten met elkaar combineren.” Het idee deed Giel op bij Restaurante Botafumeiro in Barcelona. “Toen ik daar zat te eten, dacht ik: dit wil ik ook. De kwaliteit van het eten was fantastisch en de sfeer ook. Vaak zie je dat het op plekken waar je goed kunt dineren iets te stijfjes is. Dat wil ik vooral niet. Eigenlijk wil ik de sfeer van Botafumeiro naar Tilburg halen maar dan met iets meer focus op de borrel.”

De zaak krijgt veel mediterrane invloeden. De gerechtjes op de kaart zijn geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Gerechten die op de kaart komen te staan? “Van alles! Het is de bedoeling dat je hier lekker komt eten en borrelen en de gerechtjes met elkaar gaat delen. Denk aan fruits de mer en hapjes zoals pata negra, huisgemaakte palingkroketjes, krokante feta met uienmarmelade en veel meer. We gaan ook veel gebruik maken van schaal- en schelpdieren.”

De specialiteit van het huis? “Bij alle zaken die ik heb, hebben we geen specialiteit van het huis. Bewust niet. Alles moet gewoon top zijn.”

Na verbouwing onherkenbaar

Giel liep het pand  waar Hooked opent tegen het lijf toen hij met zijn dochtertje door de stad liep. “Ik wist al dat het pand te huur stond, maar toen ik erlangs liep en er goed naar keek, dacht ik: wat een prachtig pand is dit eigenlijk.”

Met het idee van Botafumeiro in het achterhoofd besloot Giel de uitdaging aan te gaan. “We gaan de zaak de komende maanden totaal strippen. Je herkent het straks echt niet meer terug. Het interieur wordt een combinatie tussen retro, jaren ’70 en Spaans. De sfeer moet vooral lekker ongedwongen en relaxed zijn en de kwaliteit van het eten en drinken is goed.”

Hooked

Zeven dagen per week geopend

Hooked is straks zeven dagen per week geopend. Dagelijks openen ze om 12:00 uur en dus kun je er lekker genieten van een lunch, diner en borrel. “Het draait bij Hooked écht om het delen en genieten van meerdere lekkere gerechtjes.” Ook de lunch pakken ze mee. “Je kunt dan uitpakken en ook lekker delen. Maar we zorgen ook dat er wat lunchgerechten op de menukaart komen. Denk aan lekkere tostada’s bijvoorbeeld.”

Ook leuk: de koude gerechten die straks bij Hooked worden geserveerd, worden achter de bar gemaakt. “In het zicht van de gasten. Dat zorgt ook voor een stukje beleving als gasten zien hoe hun gerechten worden bereid.”

Meer informatie

Je moet dus nog eventjes geduld hebben, maar er staat weer een opening van een horecaparel op het programma in Tilburg. En gezien de andere zaken van Giel kan het niet anders dan dat dit ook een prachtige zaak met heerlijk eten wordt. De opening staat eind september/begin oktober op het programma en daar zullen wij jullie natuurlijk over informeren.