Culinaire Cruise: Halte 12: Sur Plus in Tilburg

Bij Sur Plus worden we hartelijk ontvangen door Mick Rasenberg. Hij heeft voor ons een duo van eend in petto en je merkt dat hij erg trots is op dit gerecht. Het duo bestaat uit een gebakken eendenborst en gekonfijte eendenbout met een saus van Grand Marnier. Opgefrist met ingelegde sinaasappel en gemarineerd met chips van truffelaardappel. In een woord heerlijk dus.

Vorig jaar won Sur Plus de Patrick Verbuntprijs op Tilburg Culinair met de frisse salade met gebakken gamba’s en een luchtige vinaigrette van kerrie en een kletskopje van specerijen. Dit gerecht is nog steeds een hartloper bij Sur Plus en de kletskoppen zijn op vele verzoek van de gasten speciaal teruggekomen op de kaart na een tijdje te zijn verdwenen.

Sur Plus is een groot wit pand op de Korte Heuvel. Bij binnenkomst stap je een warm, maar zeer modern restaurant binnen. Met een opvallende trap en een haast zwevende vide. De rode accenten maken het zo warm en de tapinstallatie die door het hele pand loopt geeft de inrichting de moderne twist. Sur Plus heeft een mooi terras dat dezelfde sfeer uitstraalt als binnen. Mick zelf voelt zich heerlijk op zijn gemak achter de open keuken. Dit is natuurlijk ook leuk voor de gasten om naar binnen te kunnen kijken.

Bij Sur Plus kun je lekker borrelen aan de bar op de hoge krukken of je tafelt lekker lang op de lage stoelen. Alles loop rustig in elkaar over. Vier keer per jaar vernieuwen ze de kaart en elke week is er een nieuw weekmenu: altijd voor 27,50 euro. Wat betreft Tilburg Culinair heeft Mick net als vorig jaar iets heerlijks in petto.

Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.