Culinaire Cruise: Halte 13: Cookaholics in Tilburg

Het is alweer het tweede jaar dat Cookaholics op Tilburg Culinair staat en dit jaar met weer meer enthousiasme. De een noemt hun werk catering, een ander noemt het kunst, het is in ieder geval Live Cooking en er is natuurlijk niets leukers dan dat. Gezellig een praatje maken met de kok terwijl hij iets overheerlijks voor je bereidt, wat wil je nog meer.

De Cookaholics zijn altijd op zoek naar vernieuwing als het om eten en drinken gaat en koken op een moderne manier. Zo hebben ze een tijd gewerkt met stikstof en koken ze modulair.  Een Cola bestel je ook niet zomaar, je kunt kiezen: Ogyi, Fritz of Coca Cola.

Bart Koolen maakt voor ons een Wagyu staartstuk met jus van rode wijn, beukenzwam knostructuren en fondant aardappeltjes. Ondertussen vertelt Gijs van der Velden over de filosofie van de Japanse keizer over Wagyu rund. De keizer dacht namelijk dat hoe mooier leven van de rund was, hoe beter hij zal smaken. Om die reden worden Wagyu runderen verwend met sake, massages en luisteren ze naar klassieke muziek. Het resultaat is verbluffend.

Cookaholics werkt  groen en met passie, naast de Wagyu rund dat volgens Gijs het mooiste stukje vlees ter wereld is, bereidt hij ook Black Angus Beef (een Noord Amerikaans rund) en Green Feeded Australisch rund. Streekproducten halen ze zelf op bij de boer.

Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.