Culinaire Cruise: Halte 16: Le Bistro in Tilburg

Loop je Le Bistro binnen dan heb je meteen zicht op de heerlijk open keuken. Hierin staat Chef Rob die ons aangenaam verrast met een krokante Soft Shell krab met kruidenfilodeeg, salade van rettich, appel en taugé met een dip van cayennepeper. Loopt het water u in de mond? Dit gerecht wordt gepresenteerd op Tilburg Culinair en binnenkort op onze website. De chef adviseert hierbij een biologische witte wijn met de naam Chardonnay Organic.

Wanneer Rob dit gerecht bereidt zie je zijn enthousiasme en trots. Hij legt me uit hoe de Soft Shell krab wordt gevangen terwijl hij druk in de weer is met de bereiding ervan: de krabbetjes worden met pantser binnengehaald, dit gebeurt met name in Amerika. Hierna worden ze levend gehouden in grote bassins. Op het moment dat ze zich van hun pantser ontdoen om het in te wisselen voor een nieuw exemplaar worden ze ter consumptie verkocht. Omdat de schaal ontbreekt kun je de Soft Shell krab in zijn geheel eten.

Le Bistro heeft in de zomer relatief meer vis op de kaart staan dan de rest van het jaar. Maar vooral in de maanden mei en juni serveren ze de Canner: een benaming voor de Canadese kreeft.

Naast vis verkoopt Le Bistro ook andere lekkernijen, het geroosterde suikerbrood met ganzenleverkrullen en stroop van Aceto Basalio en vijgencompote valt me direct op. Zelfs de stroop en compote worden huisgemaakt in de open keuken.

Naast Le Bistro zit al een tijdje Pims Broodjes en Delicatesse. De mensen staan er in de rij. De gasten van Pim mogen gebruik maken van het sfeervolle overdekte terras van Le Bistro. Dat is dus ook in de middag hoogwaardig genieten.

 Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.